Илиян Василев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.Полша удвоява

...
Илиян Василев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.Полша удвоява
Коментари Харесай

Илиян Василев: Разходите за отбраната на България трябва да се ка...

Илиян Василев, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

Полша удвоява числеността на армията си, с цел да се опълчи на Русия. За по-малко десетилетие числеността на полските въоръжени сили се е нараснала почти два пъти - от 95 000 на 200 000 души, в това число 148 000 настоящи бойци и основаните през 2015 година 38 000 души Сили за териториална защита. Крайната цел е общата бройка на армията да доближи 300 000 души, което ще трансформира Полша в най-голямата сухопътна войска на НАТО в Европа.

 

Планира се да се създаве боеприпас от 1 600 бойни танка, повече от Англия, Франция, Германия, Испания и Италия взети дружно.

 

Предвижда се разноските за защита да набъбнат до 3% от Брутният вътрешен продукт през тази година, а съгласно някои оценки могат да надвишават 4% - най-високите в НАТО.

 

Мариуш Блашчак, който е главният проектант на тези промени, изпълнявайки длъжността министър на защитата от 2018 година до края на предходната година, е прям по отношение на тяхната цел. " Правим това, с цел да създадем равнище на въздържане, тъй че Путин да няма предпочитание да нападне Полша ".

Това е единственият език, който Путин схваща. Всички страни от Източна Европа нямат различен избор, с изключение на да последват полският образец.

У нас разноските би трябвало да се качат до 3 %, да се усили броя на настоящата войска два пъти, и всички обвързвано по линия на военното обучение. Не е належащо да стигаме 110 хилядите, които имахме по време на соца, нито да вкарваме наложителна работа - формулата е по-високо възнаграждение, по-високо механически насищено с съвременни оръжия и най-много по-модерни тактики - извлечените уроци от войната в Украйна. Това, което се преподава във висшите ни военни учебни заведения е надалеч от това, което се случва в Украйна.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР