Илиян Радулов се утвърди като един от най-талантливите млади български

...
Илиян Радулов се утвърди като един от най-талантливите млади български
Коментари Харесай

2 от 2: Радулов последва Дженев и България има двама 1/8-финалисти на Аустрелиън Оупън!

Илиян Радулов се утвърди като един от най-талантливите млади български играчи, откакто 17-годишният ни гений през предходната година завоюва първата си точка за международната класация, постигайки това на фючърса в Созопол и след това беше покрай класиране за четвъртфиналната фаза в курортния град. Тийнейджърът в края на 2022-ра се включи в неофициалното международно състезание за юноши - " Ориндж Боул ", където в конкуренцията до 18г. на сингъл остана трети, до момента в който в карето оформи тандем с различен роден гений в лицето на връстника си Адрияно Дженев и двете български момчета се поздравиха с трофея.

Началото на новия сезон за Илиян беше обещано с дебютното му присъединяване на шампионат от Големия шлем за юноши, а точно Аустрелиън Оупън, където нашето момче зае статута на втори подложен в схемата и безспорно поради резултатите си напоследък наподобява в ролята на един от любимците за купата. Радулов към този момент откри акцията си в Мелбърн в неделния ден с триумф в три елементи на старта, до момента в който днешният успех на пловдивчанина във втория кръг против китаеца Тианхуй Жанг беше надалеч по-изразителен и пристигна по-късно над 90 минути на корта - 6:4 7:6(2). По този метод българинът се класира за осминафиналите в надпреварата, където също по този начин място откри и Адрияно Дженев, и ще срещне непоставения Оливър Оякаар от Естония.

В откриващата част на дуела Илиян потегли свръхзвуково с пробив задатък, само че отговорът от страна на китаеца не закъсня и скоропостижно паритетът беше възобновен, само че единствено с цел да забележим следващите чудесно извършени комбинации в нападателен проект на втория подложен в схемата, който записа сета на сметката си.

Във втората част съотношението на силите беше изравнено, като всеки от двамата гении изчакваше шанса си и привидно решителна крачка беше направена от Жанг в 11-ия гейм, когато той проби, но Радулов резервира забележително самообладание, с цел да осъществя рибрейк и след това заслужи успеха си в конфликта, подпечатвайки я в тайбрек.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР