Илиян Илиев е новият зам.-кмет в Община Мъглиж, като ще

...
Илиян Илиев е новият зам.-кмет в Община Мъглиж, като ще
Коментари Харесай

Скандално! Уволнено ченге от смъртоносната гонка в Стара Загора стана зам.-кмет на Мъглиж

Илиян Илиев е новият зам.-кмет в Община Мъглиж, като ще управлява сектор „ Обществен ред, сигурност, капиталова политика и устройство на територията “. Това оповестява във „ Facebook “ самата общинска администрация.
Илиев е един от двамата полицейски началници, които бяха освободени от вътрешния министър Калин Стоянов поради смъртоносната гонка в Стара Загора в края на 2023 година, която докара до гибелта на 58-годишния Пламен Пенев.
Почти седмица след съдбовния случай Министерство на вътрешните работи и най-много ОДМВР-Стара Загора отричаха да имат каквато и да е виновност по случая. Аутопсията обаче сподели, че преследваният Пенев е бил задушен от служителите на реда при изваждането от автомобила и задържането, написа СегаБГ.
Илиян Илиев бе шеф на „ Охранителна полиция “ в Стара Загора, а другият освободен бе зам.-директорът на полицията в града Пламен Петков.
Община Мъглиж споделя в своето известие визитката на пловдичанина Илиев, който е приключил е Академията на Министерство на вътрешните работи в София и магистратура „ Криминология и обществена предварителна защита “ в Техническия университет във Варна. Изтъква и през какви управителни длъжности в полицейската система е минал, само че не загатва и дума по тази причина, че е бил освободен от системата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР