Или се влюбваш в Африка завинаги, или никога повече не

...
Или се влюбваш в Африка завинаги, или никога повече не
Коментари Харесай

„Усмивка за Африка“: Даниел Делибашев, който учи децата в Уганда на български песни и танци

Или се влюбваш в Африка вечно, или в никакъв случай повече не искаш да стъпиш на континента. Именно първото се е случило с родопчанина Даниел Делибашев. Заминава за Уганда за първи път преди 4 години - като доброволец.
Снимка: btvnovinite.bg
А през днешния ден е повода стотици деца да получат грижи, обучение и храна. А те му се отблагодаряват с български песни и танци.

„ Моя беше концепцията – още през 2019 година, само че не съумях да я осъществя. Миналата година ме изненадаха с ръченица “, описа Даниел в „ Тази събота “.
Снимка: btvnovinite.bg
Родопчанинът споделя, че „ планува да има свободни часове за български песни и танци за децата “, които имат интерес да ги учат.

„ Любопитно им е, тъй като е друго. Обяснявам им смисъла на всяка една дума, какъв е смисълът ѝ “, споделя Даниел.

Неговите ученици знаят, че са известни в България, той им е споделил, че са ги давали по най-гледаното предаване.

Основната цел на Даниел и неговата организация е да даде опция на децата в Уганда да се образоват.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Построихме детска градина. И учебно заведение да учат 4, 5 и 6 клас (…) Партньорите, с които работим там, споделиха „ Нашата цел е 500 деца “, което ме плаши, само че 300, 350-400 ще бъдат в учебното заведение и още 100 в градината “, споделя Даниел.

Сънародникът ни споделя, че там е видял деца принудени да работят в каменни кариери от заран до мрак за 1,50 лева дневно. Родителите им схващат, че образованието е значимо за тяхното бъдеще и се радват че има учебно заведение. Някои от тях вървят по 4 часа, с цел да доведат своите деца в класната стая.
Снимка: btvnovinite.bg
По-нататък Даниел желае да построи интернат с условия за децата, които нямат такива у дома, а по-късно да отвори и гимназиален курс на образование, с цел да затвори просветителния цикъл.

Вижте повече за плана на Даниел във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР