Или съм средностатистически тройкаджия, който трябва да стои в ъгъла,

...
Или съм средностатистически тройкаджия, който трябва да стои в ъгъла,
Коментари Харесай

Протест пред „Пирогов“ в защита на началника на клиниката по детска хирургия

„ Или съм средностатистически тройкаджия, който би трябвало да стои в ъгъла, или не съм “, разяснява проф. Христо Шивачев

Медици и пациенти се събраха пред „ Пирогов “ в отбрана на началника на клиниката по детска хирургия. Причината - проф. Христо Шивачев е „ разкъсан “ на състезанието за шеф на звеното, което и сега оглавява.

След постоянен състезанието за шеф на клиниката по детска хирургия, проф. Шивачев не е позволен до идващия му стадий, тъй като е получил по-ниска от нужната оценка. Колегите му споделят, че тя не е основателна.

„ Ние поддържаме нашия шеф в своето начинание да потвърди правотата си “, сподели хирургът доктор Георги Иванов пред бТВ.

Шивачев благодари за поддръжката и изиска документите от състезанието да бъдат оповестени.

„ Или съм средностатистически тройкаджия, който би трябвало да стои в ъгъла, или не съм. Да проверим. Ние даряваме живот всекидневно. Една такава оценка е за цялата клиника и заради тази причина не мога да се съглася с нея “, разяснява проф. Христо Шивачев.

Директорът на „ Пирогов “ съобщи, че следва да вземе решение и посочи, че не е задължен да се съобрази с оценката.

„ Ще отсъдя по съвест по този начин,че да се вземе най-хубавото решение за Пирогов. В случая с проф. Шивачев дори няма драма, тъй като той е единствен претендент. Проф. Шивачев е народен съветник, никой не го освобождава от работата “, уточни доктор Валентин Димитров, шеф на „ Пирогов “.

Председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание оглавява и комисията, оценила Шивачев.

„ Всички оценки, които аз съм дал на всички претенденти, разрешават те да продължат напред. Моята оценка е 1 от 5 или 7. Беше изненада и за мен тази оценка. Проф. Шивачев ще бъде шеф на клиниката по хирургия. Проведен е диалог с него, извършен е диалог с шефа “, изясни проф. Костадин Ангелов.

Проф. Шивачев поддържаха и няколко лекарски асоциации, както и медици от доста лечебни заведения у нас.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР