Или по-точно в какво ги забърка собственият им баща -

...
Или по-точно в какво ги забърка собственият им баща -
Коментари Харесай

В какво се забъркаха ЛиАнджелo и ЛаМело Бол?

Или по-точно в какво ги забърка личният им татко - ЛаВар Бол? Странните и плашещи истории за Литва, най-малко от американска позиция, не престават с цялостна мощ. Най-новите такива са разкази за това какъв брой вманиачен е е треньорът на бъдещия тим на ЛиАнджело и ЛаМело - Виргиниус Шешкус.

50-годишният ментор на Витаутас е родом от 10-хилядното градче Приенай, където в действителност играе тима на Витаутас. Реално Шешкус е много повече от треньор, а прочут европейски сътрудник го дефинира като “по-скоро Господ”, тъй като той е отпред на тима по пътя от втора дивизия към двете Купи на Литва и купата в Балтийската лига, с няколко европейски присъединяване в същия интервал.

“Виргиниус Шешкус е вманиачен. Опитвам се да изтрия спомените си за него от съзнанието си. Играл съм на всички места по света - Литва, Израел, Косово, Италия и Катар, имал съм положителни треньори, само че той не е един от тях. Без значение дали си дилетант или деец. Да играеш за него е извънредно мъчно. Полудяваше на тренировки, риташе топки, крещеше и псуваше без причина, даже по локалните играчи. Ако се отнася по този начин и в този момент, тези момчет, ЛиАнджело и ЛаМело - ще си съберат багажа още на първия месец”, споделя своите литовски прекарвания под знака “Шешкус” различен американски състезател - Майк Моузър, който се засича с въпросния треньор през сезон 2014/2015 в Лиетувос ритас.

Шешкус има такава власт и въздействие, че даже вади тима си от терена на мач през октомври тази година, когато е дисквалифициран. ЛаВар Бол пък извади от игрището учебния отбор на ЛаМело през лятото… Случайно съвпадане?

This is Virginijus Seskus—Melo and Gelo's new coach in Lithuania. In October, he got ejected and took his team off the floor, forfeiting the game.

Just like LaVar. Ball boys will fit right in. pic.twitter.com/LTLq2GPn6v
— Thomas Duffy (@TJDhoops) December 12, 2017
Били Барън, който неотдавна завоюва златен орден на ФИБА Америкъп с тима на Съединени американски щати, също е част от Лиетувос през сезон 2014/2015, за който споделя Моузър.

“Излизахме от подготовка и виждахме по какъв начин треньора продаваше месо на играчите непосредствено от багажника на колата си”, споделя Барън.

Освен всичко изброено досега, още един фактор евентуално ще окаже своето въздействие - Шешкус не приказва никакъв британски. Реално, съгласно думите на някогашните му играчи, даже не е правил опит да го научи. Често си потегля от тренировки прибързано или просто кара подопечните си да играят футбол.

Спортният шеф на Витаутас - Адомас Кубилиус пък не е обезпокоен, тъй като счита, че помощниците на Шешкус и останалите играчи ще оказват помощ с езиковата преграда по отношение на братя Бол.

Американците не са на особена респект в тима и за това приказват обстоятелствата, които сочат, че близо 10 години не е имало представител на Съединени американски щати в клуба. Това лято в литовскяи отбор идва Брадли Тинсли, който обаче е освободен единствено след месец и междинни индикатори от 7.1 точки и 2.1 асистенции. Той обаче отхвърля да разяснява тематиката за треньора, тъй като към момента чака пари от към този момент някогашния си отбор.

Литовските медии разкриват, че в договорите на ЛиАнджело и ЛаМело има уговорка за ранно преустановяване по взаимно единодушие, която може да бъде актвирана през месеце февруари.

“Привличането им е по-скоро маркетингов трик, който сигурно работи. Забавлявам се, тъй като знам какво ги чака. Когато ЛаМело опита да мине през някои от заслоните, може повече да не се изправи. Литовците играят баскетбол все едно е мач от UFC. Всичко е против тях”, прибавя още Барън.

И още нещо - тимът към този момент разгласи, че е подготвен да популяризира американски компании на екипите си против сумата от 50 000 евро, а част от играчите оповестиха за продажба с начална цена 1000 евро сезонните пропуски, с които разполагат.

В какво се забъркаха ЛиАнджелo и ЛаМело Бол? Определено в нещо, което е оттатък границите на играта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР