Или нашият организъм не е програмиран за такова дълго съществуване? Аз

...
Или нашият организъм не е програмиран за такова дълго съществуване?
Аз
Коментари Харесай

Светило На Медицината Най-Накрая Изплю Камъчето! Всички Го Правим С Голям Кеф, Но Това Причинява Всички Болести!

Или нашият организъм не е програмиран за такова дълго битие?
Аз считам, че съществуват учредения за такива догатки и прогнози. Не е загадка, че през 20 век доста се усили продължителността на живота и всичко това е обвързвано с развиването на медицината и общественото обезпечаване, с разрешаване проблемите на продоволствията. Всичко това понижи инцидентната смъртност от вирусни болести, от остри сърдечно-съдови болести и така нататък Медиците се научиха да избавят хората от тези тежки положения. Ако на индивида са му стеснени коронарните артерии да вземем за пример, слагат стентове или „ вършат ” напълно нов кръвоносен съд. Всичко това беше невероятно даже да си го представим преди 30-40 години. Сега такива интервенции се вършат всеобщо на всички места по света. И се избавят хиляди човешки животи. Системата на ранна диагностика също играе своята роля в удължаването на живота. Например биохимичният скрининг оказва помощ в доста ранен етап да се открие рак на простатата. И мъжете в цивилизованите страни наложително си вършат такова проучване. Социалните служби и системата на здравно обезпечаване там наблюдават за това. Вижте да вземем за пример по какъв начин работи този модел в Германия.
На индивида му напомнят, че би трябвало да се подложи на такова проучване, той отива и му се поставя безплатно… След още две години отново, по-късно отново и така нататък Ако внезапно му открият нараснало равнище на въпросния маркер, го изпращат при експерт. И в случай че стартира в точния момент лекуване, той ще бъде жив и здрав. И ще му окажат безвъзмездна здравна помощ. Но в случай че не се подложи в точния момент на този разбор, а по-късно отиде при лекаря към този момент в напреднал етап на болестта, тогава ще би трябвало да си заплати лекуването. Това е доста рационална и обективна система, която оказва помощ заболяването да бъде открита в ранен етап. Затова считам, че в околните години продължителността на живота на индивида може да приближи тези граници, които към този момент са достигнати от дълголетниците.

- Т.е. 120 години?
Да, тъкмо по този начин. Като ще се усилва и дейната част от живота, когато човек е здрав и прав и със непокътнат разум по-дълго време ще си разреши да работи, ще пътува, ще оказва помощ на децата и внуците, както и ще бъде по-малко подвластен от медицината. Т.е. гибелта може да се отсрочи. Но стареенето няма по какъв начин да се победи. Всички стареем.

Стареенето е естествен биологичен развой

и битката с него е безсмислена. Не е нужно да се борим с него, а да усъвършенстваме и удължим този интервал от живота на индивида. И това значително зависи от самия него.

- Какво да предприемем и да променим?
Най-важното предписание е ограничението на храненето. Животното, което изяжда по-малко, в сравнение с му се желае, живее по-дълго. А това е обвързвано с един вътреклетъчен развой, наименуван автофагия, т.е. самоизяждане. Това е извънредно значим развой, който наложително би трябвало да се случва в организма. Той се отключва точно от дефицита на външни аминокиселини. Когато клетката не получава храна извън, тя стартира да изяжда сама себе си, в положителния смисъл на думата, несъмнено. Търси отработените белтъчини, „ шлаките ”, повредените органели и ги пуска за вторична обработка. Ако непрестанно осигуряваме хранителни субстанции на организма си, автофагия няма да се случи. А поради блокиране на нейната работа, както към този момент е потвърдено, се развиват болест на Алцхаймер, онкологични и сърдечно-съдови болести.

- Т.е. всички заболявания могат да се нарекат заболявания на преяждането?
Да, несъмнено. Те са резултат от несъответстващото хранене през целия живот и изключително когато стартира стареенето – от 45-50 години нататък. Т.е. в случай че човек към този момент е почнал да старее, само че не е трансформирал питателните си привички, а яде толкоз, колкото и преди. Най-простичкият метод да се следва това предписание е недояждането, просто ставайте от масата малко гладни и понякога се отхвърляйте от ястие. Ето това ще удължи стареенето. За начало можете да започнете с по-малко храна в избрани дни, след това пробвайте да гладувате през целия ден в седмицата. Тук всичко е самостоятелно, нужно е да се вслушвате в организма си. Ако усетите, че в следствие от гладуването ви става все по-добре, тогава пробвайте два дни в седмицата да не ядете. Въобще нужно е трезво да прецените какво се случва и да си дадете сметка, че де факто всички сме наркомани. Просто опиатите при всички са разнообразни – за някого е кафето, за различен алкохолът, за трети мазната месна храна, за четвърти – сладкишите. Всеки изпитва наслаждение от нещо, от което не желае да се откаже. Казва си:

аз не мога без сладичко, само че същото го споделя и наркоманът. На него му е неприятно без дозата, на алкохолика му е неприятно без 100-те грама. С какво тогава феновете на сладкишите, които вредят на организма не по-малко, се отличават от наркоманите? Сами би трябвало да си дадете сметка какво правят тези привички в действителния живот.

- Нека се върнем към разпоредбите на дълголетието и здравословното стареене. Колко на брой са те?
Само четири. Първото към този момент го обсъдихме – ограничение на храненето. Второто предписание е физическата интензивност. Всички знаят, че придвижването е живот, само че не всички схващат по какъв начин работи този принцип. Съвременният човек се движи малко. А организмът е пригоден към продължителни физически натоварвания, към честа хипоксия (недостиг на кислород), тъй като с цел да се снабди с прехранване, е трябвало доста да се движи.

Третият фактор е засищане с задоволително количество ксенобиотици в храната, т.е. непознати субстанции. Тъй като човек самичък по себе си е белтъчен организъм, непозната за нас е точно растителната храна. Но ние, актуалните хора, не консумираме задоволително растителна храна, ние акцентираме на рафинираната и животинската храна. Ако обаче не използваме „ непозната ” храна, в организма се задейства система на акомодация към въздействието на ксенобиотиците. И човек последователно става жертва на личните си отрови. Те се натрупват, не се преработват в допълнение и се случва саморазрушаване и самоотравяне.

Последният фактор са температурните тествания – преохлаждане и прегряване. Ето от това ни е лишила цивилизацията, та ние от самото начало сме в комфорт: в случай че ни е студено, включваме парното, в случай че ни е горещо – климатика. А всичките милиони години еволюция ни е подготвяла към друго – към това от време на време да бъде на студено и доста студено. Или на топло и доста топло. Използването на тези термофактори – закаляване на организма със студено и горещо, поддържа нашата невроендокринна система в оптимално положение. Ако не се случва, избрани механизми на акомодацията не работят, а подобен организъм по-бързо излиза от функционалното си положение.

- Излиза по този начин, че организмът от самото начало би трябвало да си устройва стрес на правилото: „ колкото по-зле, толкоз по-добре ”?
Може и по този начин да се каже. Или с думите на Ницше: „ Това, което не ме убива, ме прави по-силен ”. Но всичко в рационални граници. Да, и студеното, и гладът, и дефицитът на О2 – това са все увреждащи фактори, само че когато те не влияят на организма, на него също му е зле. Той за милиони години е привикнал на такива увреждания. Задължително би трябвало да има някакви екстремални въздействия върху нашия организъм, другояче той изобщо няма да разбере какво се случва. А цивилизацията направи живота ни утолен, удовлетворен и удобен, само че наред с това породи цяла група болести, които в дивата природа не се срещат. Знаете, че животните нямат атеросклероза, а ние съвсем всички имаме.

- Т.е. хората, които желаят да живеят дълго, нямат излаз с изключение на да бягат, да мръзнат и да гладуват?
В последна сметка и за мързеливите, които не желаят да трансформират нищо в живота си, медицината към този момент е намерила излаз. Вече се създадени херопротектори, които ще могат да компенсират един или различен от гореизброените фактори. Т.е. за активиране на автофагията към този момент има таблетка. И е потвърдено, че тя удължава живота на плъховете, ползва се към този момент и при хората. Така че - може да ограничите храненето, а може и да гълтате хапчета. Същото се отнася и за фактора физическа интензивност.

Можете да спортувате, а може просто да дишате хипоксична примес (там концентрацията на О2 не е 20%, а 18 %). Оздравителният резултат за организма е идентичен. Съществува специфичен уред – хипокситрон. С помощта на тези препарати упражняват спортисти от целия свят.

- Нашият живот се разграничава доста от този на предците ни освен по метода на хранене, освен за това, че сме на топло и комфортно, само че и с това, че сме заобиколени от голямо количество техника. Много се написа в този момент и за това, че тя може би въздейства зле на здравето ни, пишат за вредата от смарт телефоните и електромагнитното лъчение. Вие по какъв начин мислите, въздействат ли в действителност на организма ни тези устройства?
Може и да оказват някакво въздействие, само че не е потвърден отрицателен резултат върху човешкото здраве. В целия свят се организират проучвания по този въпрос. Разбира се, електромагнитно лъчение има на всички места. Възможно е то да въздейства на биологичните структури и да съставлява някакъв риск от болести. Но в каква степен въздейства, еднопосочен отговор към този момент няма. Може би след 10-ина години ще узнаем истината… Както и съмненията, че честото говорене по мобилния телефон покачва риска от някакво заболяване. Може да се случи, само че към този момент такива доказателства няма.

- Вие сте генетик, не мога да не ви попитам за генно-модифицираните организми. Вредни ли са те или не? Можем ли да ги ядем или по-добре – не?
Как може да бъде нездравословна белтъчината? Как може да бъде нездравословна ДНК, РНК? Ние самите сме генетично модифицирани организми. Човек е зародил като хомо сапиенс вследствие на генна трансформация. Това е същността на природата. Ние от самото начало сме в развой на генетична трансформация. И в случай че учените са разкрили метод за по-бърза, ориентирана генетична трансформация, то това единствено усъвършенства качеството на продукта, усилва неговата плодовитост или хранителни свойства. Всички генетични артикули се ревизират изключително деликатно в продължение на 8-10 години. И няма никакви данни за щета, а даже е мъчно да се допусна с какво може да е обвързвана вредата от генно-модифицираните артикули.

Яна БОЯДЖИЕВА, в. " Доктор "
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР