Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са инициирали създаването

...
Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са инициирали създаването
Коментари Харесай

Наши в Белгия благодарят на евродепутатите от ДПС

Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са инициирали основаването на курс по български език за деца от 8 до 15 година
Родители изпратиха благодарствено писмо до евродепутатите от Движение за права и свободи - Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, по отношение на тяхното подпомагане за основаване на курс по бълграски език за децата, живеещи в Брюксел.В писмото се споделя, че посредством работата си и радушното приемане на концепцията, тримата евродепутати са дали опция на децата да учат родния език.

„ Постигнахме дух на единност, дух на заедност, успяхме да съживим човешките взаимотношения, нрави и обичаи. Искрено Ви благодарим за проявеното схващане ”, пишат родителите в писмото.

По-рано през днешния ден, в своя фейсбук профил, евродепутатът Илхан Кючюк разгласява благодарственото слово на родителите и написа: " Дайте на хората криле, с цел да летят, корени, с цел да се върнат и аргументи, с цел да останат! ", водени от тази мисъл, дружно с моите сътрудници Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, с огромно наслаждение работихме по този въпрос. Скъпи родители, вие ни дадохте концепцията, а ние я приехме задушевно и направихме всичко по силите си, с цел да я осъществяваме. Защо? Защото е значимо, където и да се намираме по света да знаем езика си и да помним корените си! "

Тримата евродепутати имат опит с сходни начинания и са отворени за осъществяване на концепциите и самодейностите на жителите.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР