Илащук е критикувана не само за липсата на дипломатически опит,

...
Илащук е критикувана не само за липсата на дипломатически опит,
Коментари Харесай

Украинците бесни заради назначението на сексбомбата Олеся като посланик в София

Илащук е подложена на критика освен за неналичието на дипломатически опит, само че и за това, че е протежирана от ръководителя на канцеларията на президента Андрий Ермак

В Украйна не стихват яростните разногласия към новоназначената украинска посланичка в България. 46-годишната Олеся Илащук, която ще наследи на поста Виталий Москаленко, може и да няма опит в дипломатическата сфера, само че за сметка на това има стабилен опит като " сексоложка " - факт, който провокира възмущението на украинската дипломатическа общественост, доста публицисти и политици, написа " Радiо Свобода ".

Всички те обръщат внимание на това, че България е извънредно значима страна за Украйна, която има обилни ресурси от руско оръжие, от което украинците толкоз доста се нуждаят точно в този момент, на фона на вилнеещата война. Украинските консуматори на обществените мрежи също са възмутени от назначението на Илащук, написа изданието и обръща внимание, че тя към този момент съумя да взе участие в дипломатическата среща на украинските посланици, които се срещнаха с президента Володимир Зеленски на 23 декември.

Илащук е подложена на критика освен за неналичието на дипломатически опит, само че и за това, че е протеже от ръководителя на канцеларията на президента Андрий Ермак.

" Това, от което Украйна се нуждае в този момент, е професионализъм. Хора, които не е наложително да имат доста дипломатически опит, само че най-малко би трябвало да знаят по какъв начин да построяват връзки с нашите сътрудници в обществената сфера, с цел да могат да предадат нужните послания.

За страдание назначението на посланика в България и самата тази кандидатура съгласно мен не дава отговор на всички тези критерии ", сподели в изявление за Радио Свободна Европа Олег Шамшур, някогашен дипломат на Украйна в Съединени американски щати и Франция. " Допускам, че главният аршин, който е употребен за установяване на тази кандидатура, е персоналното другарство, персоналната непосредственост и, несъмнено, лоялността ", прибавя дипломатът. " Подобни политически назначения са безусловно неприемливи. В историята на Украйна не е имало сходен образец във връзка с равнището на непрофесионализъм на новия дипломат. Илащук нито има опит в политиката и интернационалната работа, нито в междудържавни и междуправителствени договаряния ", написа онлайн изданието „ Европейска истина “.

" Назначаването на новата посланичка в България просто ме довърши. Не тъй като е сексоложка, нито тъй като е покровителствана персонално от Ермак. А тъй като е изпратена тъкмо в в България, където се съхраняват най-вече руски оръжия ", написа във фейсбук журналистката Тетяна Николаенко.

Според някои данни България разполага с съвсем три четвърти от оръжията руски пример, които към момента не са трансферирани от Източна и Централна Европа, от които Киев се нуждае, написа украинското издание.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР