Илън Мъск разкри плановете на Tesla за започване на серийното

...
Илън Мъск разкри плановете на Tesla за започване на серийното
Коментари Харесай

Серийното производство на Tesla Semi ще започне към края на 2024 година

Илън Мъск разкри проектите на Tesla за започване на серийното произвеждане на Tesla Semi. Изглежда, че това ще стане след към година и половина.

Публичните проби демонстрираха, че електрическият влекачът на Tesla може да измине 800 км с едно зареждане на акумулаторния блок, да форсира до 100 км/ч за 20 секунди, когато е изцяло претрупан, и да поддържа висока скорост по стръмните хълмове. За половин час батерията се зарежда до 70% от своя потенциал. Всичко това е доста добре, само че към момента не е позволен казусът с дефицита на батериите за акумулаторните блокове на Tesla Semi.

Преди началото на доставките предходната година Илън Мъск съобщи, че Tesla има намерение да усили производството на Tesla Semi до 50 000 единици годишно през 2024 година Целта изглеждаше амбициозна, защото Tesla разполагаше единствено с дребна индустриална линия за Tesla Semi в Невада, а в този момент Мъск я премисля. Главният изпълнителен шеф на компанията съобщи по време на конференция в Остин тази седмица, че Tesla няма да стартира да създава нов електрически камион Semi в огромни размери преди края на идната година, базирайки се на дефицит на акумулатори.

Преди време Tesla построи индустриална линия с дребен размер, която може да създава към пет електрически товарни автомобила седмично, в постройка до Гигафабриката в Невада. Тази година компанията разгласи, че в границите на разширението на завода в Невада ще бъде проведено пълноценно всеобщо произвеждане на Tesla Semi.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР