Икономистът и философ, доц. Красен Станчев, не вижда опасност пред

...
Икономистът и философ, доц. Красен Станчев, не вижда опасност пред
Коментари Харесай

Доц. Красен Станчев: Нужен е бюджет с ясна рамка

Икономистът и мъдрец, доцент Красен Станчев, не вижда заплаха пред България поради отлагането на приемането на Бюджета 2022 година

На 12 януари Народното събрание гласоподава на първо четене удължаването на Бюджет 2021 до 31 март. Решението бе подкрепено от 122 народни представители, 10 бяха „ срещу “, а 74 се „ въздържаха “.

Според доцент Станчев отлагането на приемането на бюджета за тази година е стимулирано.

„ По-добре е да има ясна 3-годишна рамка, с цел да може държавното управление да реши дълготрайно приходите и разноските “, акцентира той и добави: „ Тъй като не могат да разпишат в детайли какви би трябвало да бъдат политиките през идващите години, ще актуализират бюджета тогава, когато ги формулират “.

Доц. Станчев предвижда, че това най-вероятно ще стане в средата на годината.

Икономистът съобщи, че част от разноските, които всички са считали за наложителни, бяха обновени през последните два дни от работата на предходния 46 парламент. „ Сега се извършват точно тези месечни разноски, които са съгласувани тогава и няма никакъв проблем “, сподели още доцент Станчев.

Той напомни, че България и различен път се е озовавала в обстановка, когато бюджетът е бил одобряван даже в средата на годината. Такъв е казусът с 1997 година след фамозната Виденова зима и хиперинфлация. Държавният бюджет е признат през лютото едвам след провеждането на парламентарните избори. Сходна е и обстановката през 1993 година, когато поради сериозната амортизация на лв. по отношение на $ бюджетът е признат през април-май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР