Икономиката на САЩ се сви с 3,5% през миналата година

...
Икономиката на САЩ се сви с 3,5% през миналата година
Коментари Харесай

2020-та е най-тежката за икономиката на САЩ от 1946 г.

Икономиката на Съединени американски щати се сви с 3,5% през предходната година вследствие на пандемията от ковид. 2020-та е най-лошата година за икономическия напредък на Съединени американски щати от Голямата криза, написа " Вашингтон пост ".

Икономическият растеж се забави през последното тримесечие до напредък единствено от 1%, съгласно Бюрото за стопански разбор. Това значи, че на годишна база е 4%.

За първи път стопанската система се свива от 2009 година , когато Брутният вътрешен продукт се сви с 2,5% по време на Голямата криза. Също е най-лошата година за стопанската система на Съединени американски щати от 1946 година, когато стопанската система се сви с 11,6% , откакто страната излизе от Втората международна война.

Това е последният отчет за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати по време на мандата на Доналд Тръмп

" Ню Йорк таймс " написа, базирайки се на Министерството на търговията, че Брутният вътрешен продукт се е разширил с 1% през последните три месеца на 2020 година в съпоставяне със 7,5% напредък предходното тримесечие, когато доста бизнеси още веднъж заработиха. На годишна база през последната четвърт стопанската система на Съединени американски щати е отчела растеж от 4% след 33,4% напредък предходното тримесечие.

Междувременно 847 000 американци са подали документи за обезщетение за безработица предходната седмица до 23 януари, което е . Икономистите предвидиха 875 000 молби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР