Икономиката на САЩ е нараснала с годишен темп от 3,1

...
Икономиката на САЩ е нараснала с годишен темп от 3,1
Коментари Харесай

САЩ коригираха нагоре икономическия си растеж за второто тримесечие

Икономиката на Съединени американски щати е повишена с годишен ритъм от 3,1 % напролет или най-бързо от над две години. Това сочи оповестена през днешния ден последна оценка, представена от международните организации.

Очаква се обаче растежът внезапно да се забави през настоящото тримесечие в резултат на поредицата от опустошителни урагани, отбелязва Асошиейтед прес.

Министерството на търговията осведоми, че повишаването на брутния вътрешен артикул (БВП) за интервала от април до юни е леко нараснало по отношение на регистрирания преди месец ритъм от 3 %. Това е най-силният резултат, откогато стопанската система набъбна с 3,2 % през първото тримесечие на 2015 година, показват организациите. Възходящото преразглеждане се дължи на по-големите фермерски ресурси, прецизира АП. Икономистите чакаха оценката за второто тримесечие да остане без смяна, отбелязва Ройтерс.

Годината стартира със слаб напредък от 1,2 % за първото тримесечие. Според експертите темпът още веднъж се е забавил - до към 2 % през третото тримесечие, добавя АП.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР