Икономиката и бизнес организациите много приличат на тялото. Kогато си

...
Икономиката и бизнес организациите много приличат на тялото. Kогато си
Коментари Харесай

Децата и парите: Епизод 3 - Как да спестяваме по време на криза и да се подготвим за неочаквани събития

" Икономиката и бизнес организациите доста наподобяват на тялото. Kогато си здрав и взимаш рационални решения за това по какъв начин да се храниш и движиш, това усъвършенства общото положение на тялото ти и като се разболееш, този добър имунитет ти се отплаща, като болестта мине доста по-леко. Същото е и с бизнес организациите - тези, които са управлявали парите си рационално, са тези, които нормално се оправят добре и в рецесиите, до момента в който организации, които са се държали рисково и хазартно, ще платят висока цена за това в рецесията. "

Така основният изпълнителен шеф на застрахователното сдружение " Булстрад Живот Виена Иншурънс груп " Светла Несторова изяснява за какво е значимо да се подготвим за рецесиите още в интервалите на напредък на стопанската система. В новия епизод на просветителния подкаст за практични финанси " Децата и парите " тя дава отговор на въпросите на 14-годишната Андреа Йорданова, ученичка в Britanica Park School в София, за главните правила при спестяването, вложението и застраховането. В епизода ще научите по какъв начин да спестяваме сполучливо, що е то рентабилност и ликвидност на спестяванията и по какъв начин застраховките ни оказват помощ да се погрижим за здравето и парите си.
АУДИО Как да спестяваме по време на рецесия и да се подготвим за непредвидени събития Your browser does not support the audio tag.
Подкастът " Децата и парите " е взаимен план на " Капитал " и неправителствената организация Junior Achievement Bulgaria, която създава просветителни стратегии в областта на финансовата просветеност и предприемачеството. А концепцията му е да е в помощ на деца и родители, когато беседват вкъщи за парите и тяхната стойност.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В рамките на 10 епизода ще си приказваме за ролята на парите в нашия живот, по какъв начин децата могат
да вземат участие интензивно в планирането на фамилните финанси, по какъв начин да икономисват и да влагат, по какъв начин работят банките, по какъв начин се движат парите в стопанската система и даже какво е нужно, с цел да започнеш личен бизнес.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Децата и парите " в Spotify, Apple Podcasts или ни последвайте в SoundCloud. Можете да следите подкаста и като добавите този RSS фийд във вашата стратегия за подкасти.

" Децата и парите " се осъществя с поддръжката на MasterCard.

Обратна връзка за " Децата и парите " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Бележка от редактора: Разговорът със Светла Несторова и Андреа Йорданова е записан на 10 април.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР