Как и защо Китай се е превърнал във фабриката на

...
Как и защо Китай се е превърнал във фабриката на
Коментари Харесай

Децата и парите: Епизод 2 - А и Б на глобалната икономика

Как и за какво Китай се е трансформирал във фабриката на света? Ще се промени ли това откакто коронавирусът, затвори за дълго време доста производства в азиатската страна? И какви последици можем да чакаме от разпространяването на заболяването по света върху световните вериги на доставки, потреблението и метода ни на живот?

Във втория епизод на поредицата за практични финанси " Децата и парите " предприемачът и издател на " Капитал " Иво Прокопиев дава отговор на въпросите на 17-годишната Жанет Таблова от 91-ва Немска езикова гимназия в София. Те беседват още за това по какъв начин коронакризата въздейства на цените на избрани артикули сега, що е то инфлация и дефлация, по какъв начин се създават парите и по какъв начин страните дефинират налозите си.
АУДИО Децата и парите: Епизод 2 - А и Б на световната стопанска система Your browser does not support the audio tag.
Подкастът " Децата и парите " е взаимен план на " Капитал " и неправителствената организация Junior Achievement Bulgaria, която създава просветителни стратегии в областта на финансовата просветеност и предприемачеството. А концепцията му е да е в помощ на деца и родители, когато беседват вкъщи за парите и тяхната стойност.

Ситуацията с ковид Четете хронологията на събитията без непотребна страст в Дневник В рамките на 10 епизода ще си приказваме за ролята на парите в нашия живот, по какъв начин децата могат
да вземат участие интензивно в планирането на фамилните финанси, по какъв начин да икономисват и да влагат своите спестявания, по какъв начин работят банките, по какъв начин се движат парите в стопанската система и даже какво е нужно, с цел да започнеш личен бизнес.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Децата и парите " в Spotify, Apple Podcasts или ни последвайте в SoundCloud. Можете да следите подкаста и като добавите този RSS фийд във вашата стратегия за подкасти.

" Децата и парите " се осъществя с поддръжката на MasterCard.

Обратна връзка за " Децата и парите " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Бележка от редактора: Разговорът с Иво Прокопиев и Жанет Таблова е записан на 12 март.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР