Икономическият ръст на еврозоната ще се забави повече от очакваното,

...
Икономическият ръст на еврозоната ще се забави повече от очакваното,
Коментари Харесай

МВФ прогнозира най-слабия икономически растеж на еврозоната от 2013 г.

Икономическият растеж на еврозоната ще се забави повече от предстоящото , защото индустриалната рецесия в блока може да обхване по-големия бранш на услугите на фона на продължаващото световно комерсиално напрежение. Това предвижда Международният валутен фонд (МВФ), представен от " Ройтерс ".

Фондът прецизира, че стопанската система на еврозоната ще се разшири с 1,2 на 100 тази година , като през април организацията предвиждаше 1,3 на 100 растеж. Това е забележителен спад в съпоставяне с предходната година , когато валутният съюз регистрира растеж от 1,9 на 100. Според някои медии прогнозата на МВФ значи, че еврозоната ще записва най-слабия стопански напредък на годишна база от 2013 година

Икономиката на валутния съюз ще регистрира напредък от 1,4 на 100 през 2020 и 2021 година Преди няколко месеца МВФ предвиждаше 1,5% растеж и за двете години.

Забавянето е най-вече поради анемичния растеж в Германия и застоят в Италия , регистрира фондът, като ревизира предходните си прогнози и за двете страни . През тази година се чака Германия да регистрира растеж от едвам 0,5% спрямо прогнозата на МВФ от април, когато заложи на 0,8%. Това би означавало 1/3 от общия растеж през 2018 година

Международният валутен фонд също понижи прогнозата си за Франция . Сега се чака страната да записва стопански напредък от 1,2% през тази година вместо 1,3% при предходната прогноза.

Фондът повтори прикани си за " синхронизиран фискален отговор " от държавните управления, което е ясно обръщение към Берлин да влага повече. Финансовата организация акцентира, че забавянето, най-вече поради отражението от световното комерсиално напрежение, може да обхване услугите - най-големия стопански бранш в еврозоната.

Брекзит също бъди паника и оказва въздействие върху стопанската система . В случай на спретнат Брекзит в края на януари 2020 година МВФ удостоверява прогнозата си от април, че стопанската система на Обединеното кралство ще се разшири с 1,2 на 100 тази година и 1,4% през 2020 година През 2018 година Англия регистрира 1,4%.

МВФ чака инфлацията в еврозоната да бъде 1,2% през тази година, 1,4% през идната година и 1,5% през 2021 година , което значи, че не е реализирана задачата на Европейската централна банка от 2% инфлация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР