Икономическият и социален съвет (ИСС) има ключова роля върху развитието

...
Икономическият и социален съвет (ИСС) има ключова роля върху развитието
Коментари Харесай

ССИ: Економическият и социален съвет има значителен принос за бизнеса и социалната справедливост

Икономическият и обществен съвет (ИСС) има основна роля върху развиването на бизнеса и обществената правдивост в България. Това съобщи проф. доктор Красимира Станева ръководител на Съюза за стопанска самодейност (ССИ), по време на тържествената пленарна сесия, с която Икономическият и обществен съвет отбелязва 20 години от основаването си.


Според проф. Станева ИСС е един от моторите на нововъведенията и обществения разговор у нас. “Съветът играе основна роля във образуването на сполучливи тактики, които предизвикват уравновесеното икономическо развиване и спомагат за повишение на благосъстоянието на обществото ни ”, добави още проф. Станева.

Председателят на ССИ изрази поддръжката на Съюза за поредно следваните политики за резистентен напредък и ефикасен цивилен разговор от страна на Съвета. “С ангажираност и неизменност ИСС следва политиката на Европейски Съюз за устойчиви стопански модели и реализиране на внимателен баланс сред стопанските ползи и общественото богатство на обществото ”, разяснява още проф. Станева.

Ръководителите на показаните в ИСС организации на работодателите бяха се сплотиха към тезата, че Икономическият и обществен съвет (ИСС) има основна роля в социално-икономическото развиване на България. Създаването на ССИ е неоспоримо постижение на гражданското общество в България.

В тържествената сесия участваха министър председателят акад. Николай Денков, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, министри, посланици и посетители. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР