Икономическите загуби на Италия от прекратяването на производството в рамките

...
Икономическите загуби на Италия от прекратяването на производството в рамките
Коментари Харесай

Италия ще губи по 100 млрд. евро на месец

Икономическите загуби на Италия от прекратяването на производството в границите на битката против разпространяването на ковид могат да доближат към 100 милиарда евро месечно, съобщи президентът на Всеобщата конфедерация на италианската промишленост Конфиндустрия Винченцо Боча.

Италианският министър председател Джузепе Конте подписа държавен декрет в неделя в сходство, с който на територията на страната се приключва производството, което не е обвързвано с даването на най-необходимите артикули и услуги за популацията. По думите на премиера управляващите са „ решили да забавят работата на мотора на страната, без да го изключват изцяло ".

„ Чрез този указ се слага въпроса за прекосяването от икономическа изключителна обстановка към военна стопанска система " разяснява в тази връзка Боча пред Радио Капитал.

В страната приключват работа 70% от производителите.

„ Ако нашият Брутният вътрешен продукт съставлява 1,8 трилиона евро годишно, това значи, че месечно ние произвеждаме по 150 милиарда евро. Ако затворим 70% от производствата, това значи, че на всеки 30 дни ние ще губим по 100 милиарда ", акцентира Боча.

Италия е третата стопанска система на еврозоната и е преди всичко в Европа по разпространяване на ковид. В края на предходната седмица тя изпревари по този индикатор Китай.

Според формалните данни, оповестени през вчерашния ден от шефа на националната работа за гражданска защита Анджело Борели, сега на Апенините са регистрирани съвсем 60 хиляди случая на инфектирани, над 7000 са оздравели, броят на жертвите е 5467 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР