Икономически санкции няма да изплашат Русия - в икономическо отношение

...
Икономически санкции няма да изплашат Русия - в икономическо отношение
Коментари Харесай

Икономист: Русия е способна да понесе най-тежките възможни санкции от САЩ и Европа

" Икономически наказания няма да изплашат Русия - в икономическо отношение Путин сега е извънредно квалифициран да понесе най-тежките вероятни наказания от Съединени американски щати и Европа. Дори цялостно ембарго да му наложат най-вероятно не би му пукало. "

Това написа икономистът Георги Вулджев в собствен разбор в обществената мрежа Facebook. Той обоснова и аргументите за мнението си.
Руската стопанска система с колосални вреди поради пандемията
Според оценките на „ Роспотребнадзор “ загубите за съветската стопанска система през 2020 година са 1,4 пъти по-големи от общите вреди от дру...
Прочети повече
" Защо?

- 630 милиарда ДОЛАРА валутни запаси

- Много ниско равнище на държавен дълг, под 20% от Брутният вътрешен продукт (по-ниско и от нашето дори)

- Голям остатък по настоящия платежен баланс, 7% от Брутният вътрешен продукт

- Почти никакъв бюджетен недостиг заради скока в цените на енергийните първични материали
Руският външен дълг понижа с 8,3%
Към 1 април 2020 година външният дълг на Русия възлиза на 450 милиарда $, което е с 8,3% или 40,8 милиарда $ по-малко, в сравнение с...
Прочети повече
- Централна банка с доста добра известност във връзка с паричната политика и поддържането на валутна непоклатимост, която е в позиция да ръководи сполучливо интервал на валутна неустойчивост (не, Русия изобщо не е като Турция в това отношение)

- Стабилен банков бранш. От позиция на ликвидност и капитализация е в положително положение и не е прекомерно подвластен от интернационалните финансови пазари (неща, които не могат да се кажат за значително страни от Еврозоната, например)

- През последното десетилетие се построиха доста близки стопански връзки сред Русия и Китай, които няма да бъдат прекратени поради спор в Украйна. Китай е втората най-голяма стопанска система и най-големият експортьор в света, тъй че цялостна икономическа изолираност на Русия в световен проект е невъзможна.

Може би най-хубавото макроикономическо положение, в което Русия се е намирала през последните 30 години. Това е в резюме икономическият подтекст, в който Путин (по всяка вероятност) ще се впусне в най-рискованата военна случка на Русия от разпада на Съюз на съветските социалистически републики насам. Този ход се възнамерява още от 2014 година, по тази причина са се натрупали тези буфери.

Това не значи, че тежки наказания и война в Украйна няма да натежат и това няма да се отрази отрицателно на съветския народ. Ще има болежка и стагнацията в икономическото развиване на Русия ще се задълбочи, само че ще е търпимо. Ако някой се надява, че влошеното икономическо положение в резултат на войната ще провокира протести, които ще смъкват Путин - най-вероятно не.
Въпреки глобите - Русия получи позитивен кредитен рейтинг от Moody`s
Статия с доста положителен звук разгласява известното съветско издание " Взгляд " - поради обстоятелството, че за пръв път от 5 години една от трите най-...
Прочети повече
Самият Путин залага на това, че външен спор за възобновяване на изгубено Руско великолепие в действителност ще консолидира поддръжка за режима му. И също по този начин залага, че заради гореизброените стопански буфери, обедняването на популацията в резултат на подобен спор няма да е прекомерно остро, с цел да провокира задоволително всеобщи и нападателни вълнения. "

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР