Икономическата криза, причинена от , доведе до там вече да

...
Икономическата криза, причинена от , доведе до там вече да
Коментари Харесай

Коронакриза: Продават цели работещи бизнеси

Икономическата рецесия, породена от, докара до там към този момент да се продават цели създадени бизнеси. В огромните сайтовe за разгласи има стотици такива оферти. Заведенията за хранене, кафенета, билярдните клубове, пицариите и фитнесите са измежду най-често продаваните бизнеси.

Повечето от притежателите са оповестили, че продават пространствата дружно с обзавеждането и разрешителните.

Обявите за такива продажби са най-вече в столицата и зимните курорти, само че има десетки разгласи и в градовете по Черноморието.

Само един от уеб страниците за продажби предлага най-малко 15 такива предложения за обекти във Варна, съобщи БНР - продават се както дребни квартални кафенета и заведения за хранене, по този начин и огромни нощни клубове и заведения, в това число и такива, които се намират в региона на морската гара във Варна.

За малко повече от 18 хиляди лв. се предлага на обмен създадена пекарна в централната част на града, като създателят на обявата акцентира, че пекарната си има непрекъснати клиенти. Горе-долу същата е цената за работещ бар в квартал " Чайка ", като помещението се продава дружно с цялото съоръжение.

Сред обявите е и такава за продажба на бар и ресторант с две тераси в региона на морската гара. Цената е от порядъка на няколко стотин хиляди лв., съобщи още БНР.

Изобилието от такива разгласи е обвързвано с това, че доста от притежателите имат заеми и отговорности, които не могат да обслужват и по тази причина са се решили на крайната стъпка за продажба, разяснява ресторантьорът Михаил Янакиев.

Според Емил Коларов от, доста от по-големите и създадени бизнеси въпреки всичко съумяват да оцелеят, въпреки и с огромни компликации, само че по-малки не могат да се оправят и притежателите на такива компании избират да продават всичко. Някои от тях са обмисляли митинги, само че на този стадий вместо да стачкуват са решили просто да продават.

" Представители на бизнеса са скептични за резултата от едни възможни митинги и за това избират да се отърват от ресторанта или кафенето, което сега натрупа единствено отговорности ", сподели Коларов.

Продават се обаче освен заведения, само че даже и бизнес с вендинг автомати. В Добрич пък оферират бизнес с АТВ-та за скромните 7300 лв..

Сред забавните разгласи във Варна е такава за продажба на работеща зала за виртуална действителност.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР