Икономическата активност в Китай се забави през миналия месец на

...
Икономическата активност в Китай се забави през миналия месец на
Коментари Харесай

Имотната криза в Китай повлече надолу икономическата активност в страната

Икономическата интензивност в Китай се забави през предишния месец на фона на разтърсванията в бранша на парцелите и все по-свиващото се ползване. На фона на забавянето на стопанската система Пекин промени посоката на политиката - централната банка облекчи паричната политика, а управляващите подредиха повече фискални тласъци през идната 2022 година

Въпреки, че се чака да се дават повече заеми, което алармира за известно облекчение на затегнатия в този момент пазар на парцели, управляващите още веднъж обявиха към този момент известната си теза, а точно, че " жилищата са за живеене, а не за спекулации ".

Миналата седмица китайската банка разгласи, че ще понижи коефициента на наложителните запаси за множеството банки с 0,5%. Правилата влязоха тази седмица. Така ще се понижи размера на парите, които банките би трябвало да държат в запас и ще се освободя 188 милиарда $ ликвидност. Това е втора поредна мярка тази година. Тя идва на фона на сигналите на Политбюро на Китай, че би могло да се подхващат по-агресивни дейности за отбрана на стопанската система през 2022 година
 Китайските управляващи ускоряват контрола над Централната банка, поради проблема с Evergrande
Китайските управляващи ускоряват контрола над Централната банка, поради проблема с Evergrande

Инспектори ревизират ЦБ и други финансови институции

Краят на годината нормално е претрупан интервал във връзка с продажбите на жилища, само че се чака продължителният спад в продажбите да утежни така и така несигурното финансово състояние на доста бизнесмени на недвижими парцели.

Според икономисти китайската стопанска система ще се стабилизира, само че по-бавно. Силният експорт е една от предпоставките за стабилизиране.

Миналата седмица кредитната организация " Фич " (Fitch Ratings) заяви, че е намалила рейтинга на огромната компания за недвижими парцели China Evergrande Group и на нейните дъщерни сдружения Hengda Real Estate Group Co и Tianji Holding до " стеснен дефолт " (restricted default, или равнище " RD " ) от кредитен рейтинг на равнище " С ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР