Иконата в попфолк музиката Камелия отпразнува вчера своя 48-и рожден

...
Иконата в попфолк музиката Камелия отпразнува вчера своя 48-и рожден
Коментари Харесай

Камелия – Огън момиче

Иконата в попфолк музиката Камелия отпразнува през вчерашния ден своя 48-и рожден ден. Сексапилната русокоска посрещна първите минути от специфичния си ден в компанията на дългогодишната й половинка Цветин Томов, по-късно отдели време за близки и другари, а най-после купонът приключи на присъединяване в столична дискотека с многочислените й почитатели. Въпреки че певицата е на сцена повече от 20 години, тя по нищо не отстъпва на останалите си колежки и даже в противен случай, продължава да цялостни клубовете и да основава шлагери – и то без помощта на музикална компания.

Камелия Владимирова Вескова е родена в Чипровци. След гимназията изпълнителката се мести да учи в София. Там приключва техникума по кожени произведения “Димитър Денев ” със компетентност “Моделиерство ”. През 1994 година за пръв път се появява в общественото пространство, като става победител в състезанията за хубост “Мис Чипровци ” и “Мис Монтана ”. Това й дава право да взе участие на финала на състезанието “Мис България ” в София, където се класира в топ 6.

След това Камелия стартира работа като фотомодел. Успоредно с това прави и първите си стъпки като певица. Красавицата пее по сватби и кръщенета в Северозапада. Тогава искрено подражава на идола си от детските години — сръбската суперзвезда Лепа Брена. В началото на 1996 година става част от оркестър “Видин ”, с който отпътува за Швейцария, където работи 12 месеца.

Следващата година Камелия се завръща в България и се явява на кастинг за музикална компания “Пайнер ”. Продуцентите я харесват и русокоската подписва контракт. В края на годината се среща с сегашния си другар Цветин Томов, който става неин персонален управител и половинка в живота. Двамата не престават да бъдат сътрудници в професионален и персонален проект и до този миг.

Големият пробив на Камелия идва през 1998 година, когато излиза нейният дебютен албум “Огън момиче ”. Проектът, съдържащ шлагерите “Огън момиче ”, “Грях ли е това ”, “Истински мъж ”, “Само тази нощ ” и “Защо повярвах ”, безусловно я изстрелват на върха на музикалните ранглисти. Последното парче става “Хит на 1999 година ” и е несъмнено за класика в жанра. 20 години по-късно то наложително звучи по всички фолк клубове в страната.

Почти на прага на новото хилядолетие излиза вторият огромен план на Камелия – “Златна рибка ”. Той съдържа емблематичните за жанра шлагери “Луда по тебе ” и “Ти си ” (първият черно-бял клип в жанра). През пролетта на 2000 година компания “Пайнер ” и Българската асоциация на музикалните продуценти афишират албума “Златна рибка ” за златен по продажби и той става първият с подобен статут в България. Общият му тираж доближава 200 000 копия. 3 години след появяването си, планът е разгласен за най-продаван в историята на попфолка у нас.

Изпълнителката е неуморима в работата си и непрекъснато радва почитателите с нови планове. Третият й албум — “Нещо горещо ”, също реализира голям триумф, а в него се съдържа една от най-емблематичните песни в кариерата на Камелия, която се извършва освен от феновете на “лекия род ” – баладата “Залеза и зората ”.

Няколко пъти се снима за мъжкото списание “Плейбой ”, а тиражът на изданието с нейната корица доближава рекорден за това време тираж от над 65 000 копия. Многократно е определяна за най-сексапилна персона и най-секси певица от разнообразни авторитетни издания.

Вече построила имидж на икона в попфолка, Камелия се изявява и като ефирен водещ няколко пъти – била е водеща на занимателното предаване “Голямата уста ” по Нова телевизия, “Споделено с Камелия ” по тогавашната ТВ7, водеща на състезанието “Мис България ” дружно с артиста Кирил Ефремов и авторското “Марс и Венера ”, още веднъж по Нова.

В края на 2014-а в кариерата на Камелия настава голяма смяна. След дългогодишна работа с “Пайнер ”, тя взема решение да напусне и да се изявява като независим актьор. Въпреки че първоначално новите песни не реализират триумфите на предходните й части, след известно време русокоската още веднъж е на върха. Част от последните й оферти – “Минута живот ”, “Плюшено мече ” и “Името ти ” със Сашо Роман натрупаха милиони преглеждания в Мрежата и демонстрираха обичаната на почитателите лирична страна на Камелия. А дуетът й с Гъмзата – “Дразни ме ”, има над 10 млн. гледания в ютюб и постоянно звучи във фолк клубовете у нас.

Неотдавна Камелия имаше още един мотив за наслада. Класиката в нейната дискография “Луда по тебе ” провокира същинска сензация в Сърбия и стотици души разгласиха в интернет свои версии по какъв начин пеят парчето. Този триумф е още едно от достиженията, които музикалната икона може да добави към своята дълга и изпълнена с върхове кариера. Блондинката не крие, че обича провокацията и обича да провокира въображението на своите почитатели както в творчеството си, по този начин и в обществените мрежи с разкрепостени снимки.

Уважаван треньор в “Гласът на България ”


За трета поредна година Камелия заема влиятелната позиция на треньор в хитовото музикално риалити по Би Ти Ви „ Гласът на България “. Попфолк дивата ще седне на най-желания червен стол паралелно до своите сътрудници музикалния продуцент Влади Ампов-Графа, рок легендата Иван Лечев и най-новото лице в предаването поп иконата Михаела Филева. Новият сезон на предаването следва да стартира напълно скоро, а Камелия както постоянно споделя, че е разчувствана и няма самообладание да се срещне с нови гении за своя тим с вярата най-сетне да срещне глас в нейния род.

За нея


Има ужасно възприятие за комизъм


Камелия е прочувствена, откровена, със ужасно възприятие за комизъм. Приятно е да бъдем ментори в “Гласът на България ” дружно. Постоянно се майтапим и изпадаме в занимателни обстановки. Пожелавам й всичко най-прекрасно, да бъде жива и здрава и доста сполучлива както постоянно.

Владимир Ампов – Графа, реализатор и продуцент, треньор в “Гласът на България ”


Възхитен съм от здравословния й метод на живот


Камелия има доста забавна психика и по този метод съумява да печели сърцата на участниците. Възхитен съм и от здравословния метод на живот, който водят с мъжа до нея Цветин, и е за образец, само че на мен за положително или неприятно, нищо човешко не ми е непознато.

Иван Лечев, музикант и треньор в “Гласът на България ”


Впечатлена съм от хубостта и мозъка й


Не сме имали опцията да контактуваме преди началото на формата “Гласът на България ”. Впечатлена съм от комбинацията от хубост и разум, които Камелия има.

Михаела Филева, певица и наставник за първи път в “Гласът на България ”


Желая й обич и мощни чувства


Честит рожден ден, Ками! Желая ти обич, искам ти доста мощни чувства, здраве, професионални триумфи и да си останеш същия мощен и добър човек! Весел празник!

Емилия, попфолк певица
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР