ИКЕА закрива единствената си мебелна фабрика в САЩ. Шведската компания

...
ИКЕА закрива единствената си мебелна фабрика в САЩ. Шведската компания
Коментари Харесай

ИКЕА затваря единствената си американска фабрика

ИКЕА закрива единствената си мебелна фабрика в Съединени американски щати. Шведската компания ще приключи през декември тази година индустриалната активност в завода си в Данвил, Вирджиния. Дейността от американското дружество ще бъде преместена в Европа, с цел да се понижат разноските по производството.

"Направихме всички старания да подобрим и поддържаме конкурентоспособността на този цех, само че за жалост верните условия не са налице, с цел да продължим производството в Данвил ", съобщи ръководителят на обекта Берт Ийдс пред Си Ен Ен. Съоръжението за производството на дървени произведения в Данвил беше намерено през 2008 година и осигуряваше работа на 300 чиновници. ИКЕА е взела решението за пренасяне на индустриалната активност, защото смята, че цените на суровините са по-високи в Съединени американски щати, в сравнение с в Европа.

ИКЕА има индустриални уреди в девет страни, в които работят почти 20 000 души. Скорошна смяна в тактиката за комерсиална активност на шведската компания с акцент над онлайн извършването на покупки докара до съкращаването на работни места и в други елементи на бизнеса. ИКЕА влага в онлайн услуги и цифрови центрове и отваря по-малки магазини в огромните градове, с цел да притегли по-млади купувачи.

Шведската холдингова компания Ingka Group, която има и ръководи множеството магазини на ИКЕА, съобщи предходната година, че ще редуцира към 7500 чиновници, което е 5% от работната й мощ в международен мащаб, и ще построи 30 по-малки магазини в огромните градове през идващите няколко години. Компанията чака вследствие на тези промени да бъдат основани 11 500 работни места.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР