IKEA съобщи, че значителен дял от продуктите й не достигат

...
IKEA съобщи, че значителен дял от продуктите й не достигат
Коментари Харесай

Доставките на IKEA също започнаха да страдат от липсата на шофьори

IKEA заяви, че забележителен дял от продуктите й не доближават до магазините и седят дълго по складовете, чакайки камиони, съобщи „ Уолстрийт джърнъл “.

„ От наша позиция казусът е доста световен “, разяснява Толга Онджу, управител в отдел „ Търговия на дребно “ в Ingka Group, главното поделение за търговия на дребно на IKEA. В множеството случаи продуктите на компанията са налични в нейните хранилища, само че все по-малко от тях доближават до магазините, поради проблемите с превоза, които се следят при голям брой от най-големите пазари.

„ Като цяло изпитваме усложнения с предлагането на артикули на вярното място и в вярното време “, разяснява той.

Ситуацията е изключително тежка във Англия, където неналичието на водачи на камиони провокира големи опашки на бензиностанциите, които останаха без доставки гориво.  IKEA пресмята, че към 10% от нейните артикули, или 1000 на всеки 10 000, не са налични в Обединеното кралство.

Онджу съобщи, че не може да даде съответни данни за изчезналите артикули в световен мащаб, само че изясни, че обстановката в Обединеното кралство е показателна и за останалите места.

По думите му обаче дефицитът не визира доста продажбите, защото компанията предлага задоволително огромен брой други възможности. В същото време онлайн продажбите са нарастнали доста поради ограничаващите ограничения, свързани с COVID-19.

B четвъртък ІКЕА заяви, че приходите й са нарастнали с 6,3% до 37,4 милиарда $ за фискалната година, приключила на 31 август. Онлайн продажбите дават отговор за 30% от тях спрямо 18% през миналата година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР