ИИ технологията има роля във всички аспекти на представлението, включително

...
ИИ технологията има роля във всички аспекти на представлението, включително
Коментари Харесай

Първото в света ИИ балет представление скоро ще бъде факт

ИИ технологията има роля във всички аспекти на представлението, в това число и в сценографията.

Теодора Александрова преди 5 минути 8 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 10:09 | 27.05.2023

Хакнаха логаритъма за активиране на Windows XP и в този момент операционната система може да бъде задействана офлайн, без интернет

ХардуерДаниел Маринов - 18:37 | 28.05.2023

Бритиш Телеком разгласи най-лошата позиция за слагане на рутерa вкъщи

НаукаЕмил Василев - 17:30 | 26.05.2023

Изкуствен разсъдък откри антибиотик който може да убие рискова бактерия

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Първият в света ИИ балет, който употребява генеративен изкуствен интелект, създаващ всичко – от хореографията до партитурата и даже костюмите, скоро ще бъде реалност. Представленията ще се организират в Лайпцигската опера от 29 май до 8 юли 2023 година

Представлението се назовава Fusion и е режисирано и композирано от художника и музикант Хари Йеф, прочут също като Reeps100. Това се споделя в репортаж на Wallpaper, оповестен в петък.

Fusion може да се похвали с музикална партитура, композирана и режисирана от Хари Йеф в съдействие композиторите Гади Сасун и Теди Райли. Включена е въодушевена от изкуствен интелект хореография от Марио Шрьодер и театрален дизайн и костюми от Пол Золер.

Шоуто ще подтикне феновете да пътуват към хармонията, черпейки от концепцията на Платон за разграниченото Аз.

ИИ се употребява, с цел да обработи личния глас на Йеф и да го употребява като катализатор за осъществяването, допълнено с генеративни синтетични гласове. Съобщава се, че Йеф е вложил над хиляда часа образование с глас и ИИ технология, с цел да сътвори съвършения глас, който е съвсем като неговия.

Изменен глас

„ Гласът ми в този момент е заздравен вследствие на стотици часове образование с ИИ. Мога да доближи скорости и дълбочини, които не съм вярвал, че са вероятни. Аз съм жив образец за увеличаване на дишането, скоро ще има доста повече от мен “, споделя Йеф пред Wallpaper.

„ Като режисьор с друго неврологично развиване и приближаващ от работническата класа, това се усеща като миг, на който би трябвало да се доверите, с цел да слеете толкоз доста светове в едно произведение. Това е знак, че има сцена за нови типове творби, които да бъдат маркирани, без значение от кое място идвате “

Лайпцигският балет ще извършва с гласа на Йеф. Изпълнителите имат дълга история що се отнася до радикални нови хрумвания, като това ги прави идеални за поддръжка на тази нова самодейност. Въпросът в този момент е какъв брой добре ще реагира публиката на тази нова форма на изкуство?

Ще възприемат ли осъществяване, основано на изкуствен интелект или ще го видят като опозоряване на този човешки феномен, радвал феновете толкоз години наред?

Тъй като изкуственият разсъдък постепенно се прокрадва на всички места, напълно умерено би могло да се каже, че е единствено въпрос на време технологията да превземе театралните изкуства. Разбира се, невероятните реализатори в никакъв случай не биха могли да бъдат сменени. Но те могат да употребяват ИИ технологиите за ентусиазъм и нови хрумвания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР