Ихтиман е една от 113-те български общини, които спечелиха финансиране

...
Ихтиман е една от 113-те български общини, които спечелиха финансиране
Коментари Харесай

Габриел: Ихтиман допринася България да бъде на второ място в Европа по спечелено финансиране за безплатен интернет

Ихтиман е една от 113-те български общини, които завоюваха финансиране за инсталиране на безвъзмезден безжичен високоскоростен интернет на публични места в самодейността Wifi4EU. Поздравявам кмета и неговия екип, че с помощта на положителната работа бяха селектирани още в първата покана. Така и Ихтиман способства България да бъде на второ място в Европа по брой общини, спечелили финансиране.

Това съобщи Мария Габриел, българският еврокомисар за цифрова стопанска система и цифрово общество в сегашния състав на Европейската комисия, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Тя връчи на кмета алегорично ваучера за 15 000 евро, които се отпускат за закупуване на съоръжение и създаване на 10 точки за свободен достъп до високоскоростен интернет. Събитието се състоя в залата на ОБС в постройката на общината. На него участваха зам. кметовете на община Ихтиман, ръководителят на ОБС Ихтиман, както и поданици на града.

„ Този безвъзмезден безжичен интернет дава опция на Ихтиман да бъде в директна връзка с останалите общини в България и Европа. Той ще обезпечава на жителите и гостите на нашата община безпроблемна информационна съгласуваност. Това прави нашата община по – забележима ", съобщи кметът на община Ихтиман Калоян Илиев.

След като бъдат построени WiFi, те ще обезпечават високоскоростна връзка за интервал от 3 години. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР