Играта свърши. В сряда САЩ наложиха най-широкообхватните еднократни санкции срещу

...
Коментари Харесай

Подкаст: Елиминирането на Пеевски от икономиката / Финансовият министър Асен Василев за проверките на НАП

Играта свърши. В сряда Съединени американски щати постановиха най-широкообхватните еднократни наказания против корупция в непозната страна до момента. Те са против някогашния народен представител Делян Пеевски, досегашният хазартен необут Васил Божков и сегашния зам.-председател на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков, по-известен като " лейтенантът на Пеевски ".

Освен включването им в листата по закона " Магнитски " бяха обхванати активите на 64 компании, следени от тях. Това на процедура значи смъртна присъда от бизнес позиция, изолираност на съвсем всички значими пазари в света, само че и наподобява на края на една ера, която се осланяше на безмълвие и задкулисие, до момента в който голяма част от обществените пари бяха отклонявани. Различното в този момент е, че американското държавно управление намерено съобщи кои са нейните създатели.

Какъв ще е ударът за глобените, какви са резултатите от налагането на глобите, както и дали идва късмет за пренареждане на страната разясняват в този епизод на " Гласът на Капитал " ръководещият редактор в " Капитал " Алексей Лазаров и финансовият редактор Николай Стоянов.

В епизода ще чуете още:

Какво приказва американската офанзива за равнището на корупция в България Каква е собствеността на засегнтатите компании и до какъв резултат ще доведат глобите Показват ли дейностите на Делян Пеевски през последната година подготовка за отдръпване Идва ли краят на модела " Борисов-Пеевски " и какви са евентуалните изходи

Във втората част на епизода ще чуете и на редакторите в " Капитал " Теодора Василева и Вера Денизова със служебния финансов министър Асен Василев, който споделя за:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР