Игралият в продължение на 13 години за Манчестър Юнайтед Рой

...
Игралият в продължение на 13 години за Манчестър Юнайтед Рой
Коментари Харесай

Рой Кийн: Белингам е брилянтен, а голът му беше фантастичен

Игралият в продължение на 13 години за Манчестър Юнайтед Рой Кийн се изрече извънредно ласкаво за Джуд Белингам, който през вчерашния ден впечатли футболния свят с представянето си на мача с Иран. Англичаните потеглиха на Световното състезание по футбол в Катар с крупна победа с 6:2 над Иран, а 19-годишният гений на Борусия (Дортмунд) e " посочил спираща дъха игра ", написа вестник Сън.

Кийн засипа Белингам с похвали и го назова " брилянтен ". Той дърпаше конците през целия мач, а още повече натежа с откриващия гол в мача, маркиран с глава.

Кийн, който беше един от най-хубавите полузащитници на своето време, е очарован от цялостното му лъчение на терена. Когато беше запитан от кореспондент на ITV4 какъв брой добър може да стане в бъдеще Белингам, 51-годишният някогашен капитан на Република Ирландия отговори: " Невероятен е! Мисля, че в този момент, в този миг е брилянтен, безусловно брилянтен ".

Той сложи към този момент като насочна точка, че бележи голове и за националния тим, до момента в който за момента вкарвал единствено на клубно равнище. " Когато го виждам, виждам по какъв начин играе с мъдрост, изненадваща за неговите години. И има всичко, което желаете от един полузащитник в в неговата зона на терена във връзка с физиката му, зрелостта му, взимане на решения, неговите умения ".
 Джуд Белингам: Пазих си първия гол за националния тим за Световното състезание
Джуд Белингам: Пазих си първия гол за националния тим за Световното състезание

Талантът се разписа при триумфа над Иран с 6:2

" А голът му против Иран беше просто приказен. Спомняте си всички брилянтни полузащитници, които са играли за националния тим на Англия през годините - Брайън Робсън, Скоулси (има поради някогашния си съотборник в Юнайтед Пол Скоулс), Франки Лампард, Джерард. И в случай че искаш да добавиш още към играта си, да бъдеш по-завършен, тогава би трябвало да намериш головете. Но както към този момент споделих, по този начин или другояче за мене е брилянтен състезател ".

След това Кийн се спря и на държанието на младока отвън терена, засипвайки го с нови суперлативи: " Когато гледаш интервютата му след края на мача, той наподобява доста, доста зрял. Момчето има всичко, с цел да стигне върховете ", споделя още Кийн.

А съгласно него Белингам може да играе още по-сериозна роля на това Световно състезание, в случай че мениджърът на националния тим на Англия Гарет Саутгейт реши да заложи на трима бранители в линия в срещите по-нататък.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР