Игор Шкурко - първи заместник-генерален директор и главен инженер на

...
Игор Шкурко - първи заместник-генерален директор и главен инженер на
Коментари Харесай

Шеф на руска енергийна компания - открит мъртъв в ареста

Игор Шкурко - първи заместник-генерален шеф и основен инженер на " Якутскенерго ", е открит мъртъв в следствения арест в Якутск. 

Това е следващият случай на почитан съветски началник на енергийна компания, умрял при мистериозни условия.

На 30 март Шкурко бил задържан по дело за рушвет, а ден по-късно - пратен в арест. След това бил изключен от " Единна Русия " - партията на диктатора Владимир Путин.

Според Федералната работа за осъществяване на наказванията на Якутск мъжът се е самоубил още на 4 април.

" Шкурко е открит в килия в центъра за отнемане от независимост без никакви признаци на живот. Пристигналите медицински служащи установяват гибелта му ", се показва в известие, представено от " Некста ".

Another Russian high-ranking executive of an energy company died under mysterious circumstances

Igor Shkurko, First Deputy General Director and Chief Engineer of Yakutskenergo, was found dead in a Yakutsk detention center. The court sent the top manager to the pretrial detention…
— NEXTA (@nexta_tv)

Любопитно е, че единствено ден по-рано, на 3 април, той е обжалвал ареста си. Шкурко е отговарял за техническото ръководство на " Якутскенерго ". Бил е женен, с двама сина. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР