Ига Швьонтек се превърна в истински тенис хегемон през 2022-ра

...
Ига Швьонтек се превърна в истински тенис хегемон през 2022-ра
Коментари Харесай

Най-дългата победна серия за века: Швьонтек продължи да доминира и на Уимбълдън

Ига Швьонтек се трансформира в същински тенис хегемон през 2022-ра и беше в серия от 35 следващи спечелелени мача преди началото на Уимбълдън. Полякинята победи на последните шест шампионата, в който участваше и изцяло закономерно е считана за огромната любимка на третата " мейджър " конкуренция за сезона. Знаем по какъв начин традицията повелява миналогодишната първенеца да открие програмата на централния корт във втория ден на надпреварата, само че Ашли Барти към този момент не е измежду дейните състезателки и достойнството се падна точно на топ поставената.

Швьонтек пък нямаше желание да губи ненужно време на корта и се наложи над квалификантата Яна Фет за малко повече от час игрово време - 6:0 6:3. Така шампионката на Ролан Гарос записа своя 36-ти пореден триумф, с което надмина достижението на Винъс Уилямс от 2000-та година и сега сме очевидци на най-дългата сходна серия от началото на новото хилядолетие. В идващия кръг за полякинята следва конфликт против " щастливата губеща " Лесли Патинама Керкхове.

Откриващият сет ни предложи някои първокласни разигравания от главната линия, а хърватката успяваше да принуди именитатата си съперничка да извършва по няколко спомагателни удара, до момента в който завоюва точката. Всъщност всички геймове бяха доста оспорвани, единствено че офанзивата на фаворитката вземаше връх в решителните моменти и квалификантката инкасира " геврек ".

Самоотверженото показване на Фет даде резултат във втория сет, защото лидерката в схемата стартира да позволява по-висок брой непредизвикани неточности, а международната номер 252 продължаваше да бъде доста постоянна и изненадващо взе задатък от 3:1. Тогава Швьонтек пое нещата в свои ръце, като превключи до недостижими за балканската тенисистка обороти и не загуби повече нито гейм повече в хода на конфликта.

One down. Six to go.
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР