Ига Швьонтек продължава победния си марш на US Open с

...
Ига Швьонтек продължава победния си марш на US Open с
Коментари Харесай

С известни колебания: Швьонтек сломи бивша номер 20 и продължава защитата на титлата си!

Ига Швьонтек продължава победния си марш на US Open с цялостна мощ и към този момент е в третия кръг на шампионата, защитавайки купата си отпреди година. Полякинята срещна привидно ненадейно огромна опозиция от страна на някогашната представителка на топ 20 Дария Савил, като конфликтът се оказа надалеч от протоколен за топ поставената, която в последна сметка след час и 32 минути на корта победи с крайния триумф - 6:3 6:4. Така международната номер едно записа деветата си поредна победа в Ню Йорк и в опит да направи идната крачка по пътя към отбрана на трофея си, класирайки се за осминафиналите, ще срещне Кая Юван.

Началото на дуела надалеч не мина по проект за фаворитката, която очевидно се нуждаеше от време за акомодация и инкасира пробив в дебютния си за мача гейм, но незабавно откликна на предизвикването и отмъкна сервиса на австралийката, с което възвърне паритета. Впечатление правеше извънредно уверената игра на международната номер 322, която не изпитваше терзания да се надиграва с 4-кратната шампионка в Големия шлем, като равенството на корта се поддържаше и в идващия четвърт час, преди Швьонтек внезапно да вдигне оборотите и наложената от нея движение се оказа непостижимо за Савил, което докара до брейк задатък в актива на Ига, донесъл ѝ откриващия сет.

Подемът за топ поставената продължи и на старта на втората част, когато тя почисти напълно играта си от неточности и на бърза ръка си завоюва мечтаното преимущество от пробив. Сдобила се с задатък в резултата, Швьонтек позволи да изгуби за момент централизация и международната номер 322 мигновено се възползва, с цел да навакса пасива си, само че това ѝ деяние бе последвано от рибрейк на защитаващата шампионка, която повече не погледна обратно и узакони триумфа си.

Iga is on the move.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР