Ига Швьонтек има невероятна първа част от сезона, след като

...
Ига Швьонтек има невероятна първа част от сезона, след като
Коментари Харесай

Безкомпромисна Швьонтек разгроми шампионката от 2017-та и продължава напред на US Open

Ига Швьонтек има невероятна първа част от сезона, откакто завоюва последователнл три WTA 1000 съревнования и Ролан Гарос, регистрирайки серия от 37 следващи победи, която обаче откри своя край по време на Уимбълдън. От този миг насам полякинята очевидно не е същата на корта, като позволи ранни провали при идващите си участия, изключително разочароващи бяха тези в Торонто и Синсинати, само че пък за сметка на това международната номер едно не стопира да впечатлява на US Open и през днешния ден реализира безукорен триумф за малко над час игра против някогашната шампионка Слоун Стивънс - 6:3 6:2. По този метод Ига се класира за третия кръг на надпреварата и ще срещне друга локална представителка в лицето на Лорън Дейвис.

Швьонтек през цялото време на дуела съумя да наложи темпото си и рано в мача се поздрави с пробив, на който обаче получи гласовит отговор от американката и инкасира рибрейк. Полякинята въпреки всичко беше извънредно решена да поведе и вложи всичката си сила в тази посока, като чудесно си послужи неколкократно с богатия си на тенис оръжия боеприпас, до момента в който Стивънс постоянно оставаше статична и не измина доста, преди международната номер едно да осъществя нов пробив, който ѝ се оказа задоволителен и за триумф в откриващия сет.

Във втората част Ига получи опция да разгърне цялостния си капацитет, пред което някогашната шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати остана безсилна, до момента в който първата ракета на света безапелационно взе задатък от два пробива и докосваше успеха при сет и 4:0 в своя изгода. Швьонтек с това си деяние изцяло обезкуражи Стивънс да се бори за нещо в мача и с помощта на чудесно функциониращия си начален удар в хода на срещата, то тя необезпокоявана се поздрави с крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР