Идва след скандал през октомври, когато McDonald's Израел обяви, че

...
Идва след скандал през октомври, когато McDonald's Израел обяви, че
Коментари Харесай

Войната в Газа удря McDonald`s със „значително въздействие върху бизнеса“ след призиви за бойкот

Идва след скандал през октомври, когато McDonald's Израел разгласи, че е дарил хиляди безвъзмездни ястия на участващите войски на Израелските отбранителни сили (IDF) в спора.

Този ход провокира гневна реакция от страна на критици на военните дейности на Израел в, в това число апели от някои за потребителски протест.

Франчайзи на McDonald's в Саудитска Арабия, Оман, Кувейт, Обединените арабски емирства, Йордания и Турция също излязоха с изказвания, в които се дистанцираха от този ход, като доста от тях дадоха обещание помощ за Газа.

По това време източниците в централата на компанията в Съединени американски щати желаеха да останат настрани на разногласието, като акцентира, че неговите франчайзи са самостоятелни компании, лицензирани под марката McDonald's.

Пишейки в Linkedin в четвъртък, господин Кемпчински упрекна както войната, по този начин и „ свързаната с нея дезинформация “, като сподели: „ Ние ненавиждаме насилието от всевъзможен тип и твърдо се противопоставяме на речта на омразата и постоянно ще отваряме вратите си с гор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР