Идва сезонът на доматите и всички търсим начини да разнообразим

...
Идва сезонът на доматите и всички търсим начини да разнообразим
Коментари Харесай

Каква е разликата между моцарела, бурата и страчатела?

Идва сезонът на доматите и всички търсим способи да разнообразим обичаната салата “капрезе ”. Традиционно тя се подготвя с моцарела, само че дано проучваме разликата сред нея и кремообразните ѝ братовчеди.
Моцарелата е прясно сирене, приготвено от краве мляко (има вид и с биволско). Млякото се разделя на извара и суроватка. След това изварата се прецежда, нарязва и се потапя във вана с вода 70 градуса. Меси се, до момента в който стане еластична, след което се оформя в гладки, кръгли топки.
 Каква е разликата сред моцарела, пармезан и чедър Каква е разликата сред моцарела, пармезан и чедър
Надали има някой, който не е вманиачен по разтопения, леко запечен кашкавал. Независимо дали става дума за пица, макарони или пиле, резултатъ...
Ако вземете няколко топки прясна моцарела и ги накиснете в сметана, резултатът е полутечна, полустегната неразбория, която се назовава страчатела и в изисканите заведения за хранене се сервира върху парче прясно изпечен самун.
Бурата се получава, когато топче моцарела се изпълни със страчатела - извън наподобява завършено и безпрепятствено, а сърцевидната е водниста и мека.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР