Идва му времето“ - и така вече 3 години се

...
Идва му времето“ - и така вече 3 години се
Коментари Харесай

Къде е Конституцията, която Радев рекламира 3 години

„ Идва му времето “ - и по този начин към този момент 3 години се чака оповестения през 2021 година план за промени в Конституцията на президента Румен Радев. Държавният глава популяризира концепцията си още от лятото на 2020 година по време на летните митинги, само че плана по този начин и не стана публично притежание. Тогава Радев разяснява, че България имала потребност всеки да може да сезира Конституционния съд и че самостоятелната конституционна тъжба била въведена в множеството страни от Европейския съюз.

„ Сигурен съм, че ще увеличи доверието на българските жители в Конституцията, в демокрацията, в институциите “, разгласи той по време на клетвата на конституционните съдии.

След това обаче никой не разбра елементи за „ апокрифния план “ на президента, който се пази като военна загадка.

Заговори се, че в него имала написана смяна на формата на държавно ръководство - от парламентарна към президентска република. Догадките продължиха с радевите уверения, че въпреки неогласен планът му е подготвен и е задоволително сериозен.

Стоенето „ на трупчета “ на плана цели 3 години обаче предизиква въпроса - не са към този момент малко остарели концепциите, залегнали в него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР