Идва едно от най-опасните за шофьорите явления.Дъжд, който при падането

...
Идва едно от най-опасните за шофьорите явления.Дъжд, който при падането
Коментари Харесай

Синоптиците бият камбаната: До часове идва най-опасното явление на пътя

Идва едно от най-опасните за водачите феномени.

Дъжд, който при рухването на температурите се трансформира в поледица.

Денят ще стартира с минимални температури от минус 1 до 4 градуса, в западните региони тук-там до -4 градуса. Преди обед ще бъде облачно в южната половина от страната с мъгли и преръмявания по Южното Черноморие. А над Дунавската низина за малко ще има слънце. Следобед облаците ще се усилват и уплътняват.

Късно следобяд и през нощта в Добруджа и над югозападните региони ще стартират превалявания. В Добруджа дъждът ще минава в сняг. Вятърът ще бъде от североизток слаб до сдържан със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 3 до 8 градуса, по Черноморието до градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините денем ще бъде облачно и прохладно. Следобед ще има превалявания от сняг в Рила, Пирин и Родопите. Вятърът по високите елементи, над 2200 м височина, ще бъде сдържан от югозапад със скорост до 30 км/ч. 

В сряда ще вали дъжд, по-интензивни превалявания ще има в южните региони, а в планините ще има валежи от сняг. Ще става студено. 

В четвъртък в северната половина от страната ще вали влажен сняг, докато на юг ще бъде най-вече облачно. В петък сутринта ще превалява по Черноморието, до момента в който на запад облаците ще се раздират. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР