Идол на едно поколение. Превърнал се в икона. Част от

...
Идол на едно поколение. Превърнал се в икона. Част от
Коментари Харесай

Бекъм - първата футболна суперзвезда, превърнала се в маркетингова икона

Идол на едно потомство. Превърнал се в икона. Част от генерация, диктувала модата във футбола и спечелила десетки оценки. Започна като водач на " Клас 92 ", мина в космически " тим фантазия ", а по-късно се впусна в скъпоплатено американско премеждие. Отдаде най-хубавите си години на екипа с " трите лъва ".

Всяка марка го желае за рекламно лице. До скоро нямаше футболен треньор, който не би го сложил в състава си, а постоянно е бил най-търсен от... нежния пол!

Днес 43-ти рожден ден чества световноизвестният футболист, предприемач, модел, човеколюбец, маркетингов бунтовник и татко - Дейвид Бекъм.

 Снимка 354028
Източник:

Годината е 1975. В Лейтънстоун, Лондон - в семейство на върли почитатели на Манчестър Юнайтед за пръв път проплаква мъжка рожба. Второто дете на Тед и Сандра, а след време те се гордеят и с трето. Едно момче, две девойки, мама и тате. Това е семейство Бекъм при започване на 80-те.

Още от дребен Дейвид демонстрира гений. Сякаш е предопределен да бъде на " Олд Трафорд " - футболната катедрала, която родителите му не пропущат да посетят съвсем всяка седмица. Заиграва в " Театъра на фантазиите " на 14-годишна възраст, а напълно скоро напредъкът му стартира да притегля внимание. Става част от прословутия " Клас 92 ", прочут още като " бебетата на Фърги ". Това потомство от обещаващи юноши израства под движимостите упътвания на сър Алекс Фъргюсън.

 Снимка 354015
Източник:

Дълги години Манчестър Юнайтед се гордее с Дейвид Бекъм, Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Фил Невил и Ники Бът. Всички те побеждават в младежката Купа на футболната асоциация през 1992 и по-късно са стожери в мъжкия тим на " алените дяволи ". Тези 6 юноши са гръбнака на отбора и слагат основата на " алените " триумфи в зората на Висшата лига.

 Снимка 354010
Източник:

Бекъм завоюва 6 пъти най-трудното състезание на планетата. Най-запомнящ се остава сезон 1998/1999. Юнайтед реализира требъл - купа, купа и Шампионска лига. " Турнирът на богатите " е извоюван инфарктно. Едва ли, някой може да не помни финала. Байерн (Мюнхен) към този момент бе сложил длан върху " купата с ушите ", само че голове в последните секунди на запасите Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер помрачиха насладата на баварците.

Тройният триумф изстреля Бекъм в космоса.

 Снимка 354014
Източник:

Малко по-късно той постави капитанската лента в националния тим. Записа 59 мача с нея и нееднократно показва лидерски умения, извели Англия до крайния триумф в паметни конфликти. Всички очаквания в родината на футбола се крепяха на него. Нека си напомним зашеметяващия директен свободен удар, който класира " трите лъва " на Мондиал 2002. " Седмицата " си заложи топката в 93-та минута на основния конфликт против Гърция - при резултат 1:2 за южната ни съседка.



По това време започнаха и рекламите. През 1999 Дейвид към този момент можеше да се похвали с договр за 13 милиона $. Толкова заплати " адидас ", с цел да притегли халфа за свое лице. Товарният камион " Бекъм " набираше все по-голяма мощ. Прическа, татуси, чести медийни изяви. Това бе нещо ново за футбола. Не закъсняха и сполучливите участия на стилната сцена.

На Острова не спираха да приказват за момчето с коженото яке и белите като бисери зъби. Небрежно пусната коса на една страна, бръсната глава или изрусена прическа " самурай "... както и да изглеждаше - Бекъм привличаше светлините на прожекторите еднообразно мощно към себе си. Сякаш бе магнит за тях. Юнайтед печелеше, надареният халф разменяше фланелката си с някоя от звездите на противниковия тим. А дамите единствено това и чакаха! Да пристигна час по-скоро края на срещата и да видят новия ред плочки на Дейвид. И някоя нова татуировка.

 Снимка 354016
Източник:

Уви, през 1999 за тях дойде тъжна новина. " Дейвид Бекъм към този момент не е ерген! ", гърмеше пресата на Острова. Звездата на Юнайтед хлътна до уши по Виктория Адамс, поп кумир от Есекс, известна с прякора Пош Спайс. Названието идва от Spice Girls - група покорила всички музикални ранглисти в края на 90-те. Двойката подвигна женитба за знамение и приказ. Церемонията и празнествата костваха над 800 000 $, а събитието се състоя в палат към Дъблин (Ирландия).

Двамата са сътрудници в любовта и безнеса до ден сегашен. Имат 4 деца - Бруклин, Ромео, Круз и Харпър.

 Бруклин Бекъм желае да бъде международно прочут фотограф
Синът на Бекъм ще става фотограф

Стяга се за университета

През 2003 приказката на именитата " седмица " в Манчестър Юнайтед приключи. Звездата мина в Реал (Мадрид), където се събра с Роналдо Феномена, Зинедин Зидан, Луиш Фиго, Раул и Роберто Карлош. Тимът е избран като " Галактикос ". Бекъм е последното попълнение към селекцията от голбални звезди на Флорентино Перез (силният човек в Реал).

 Снимка 354009
Източник:

В Испания Дейвид продължи да твори. Отбеляза не един или два гола от фаул. Умее до съвършенство фалцовите осъществявания. Придава мощно въртеливо придвижване на топката и противниковите вратари до последно не знаят какво да чакат. Фините му подавания са подарък за офанзивата на " белия балет ". Клубната легенда - Раул носеше №7 на гърба си по това време в Реал и Бекъм реши да играе с №23. По сходство на великия Майкъл Джордан.

Е, децата към този момент започнаха да издигат в фетиш цифрата 23. Каквото правеше русият мъж с татуировките - това беше крепко.

А англичанинът си бе все същият - скъсани дънки, огромен часовник... даже и измачкан Бекъм щеше да притегли всички погледи към себе си. Той утъпка пътеката на актуалните футболни звезди, които се изявяват като маркетингови талант. Да, Криситано Роналдо умее да продава ужасно, само че заигравката за суперзвезда на терена и отвън него - първи беше Дейвид Бекъм.

 Снимка 354029
Източник:

През годините той се трансформира в голяма ходеща реклама на Англия. Можехме да го забележим по какъв начин ни се усмихва от гърба на камила или слон. Да ни маха от Айфеловата кула. Как жонглира с топка на Лондон Бридж или пък подарява фланелки на деца от Централна Африка. Той бе на всички места. Светът не спираше да приказва за своята обичана звезда.

Редица интернационални звезди признаха, че са другари на Дейвид. Спортисти като Леброн Джеймс, обичани актьoри на всички от ранга на Кевин Харт, държавни глави (чести фотоси с кралицата), крупни предприемачи.

 Снимка 354023
Източник:

През 2007 подписа 5-годишен контракт на стойност 250 милиона $ с Лос Анджелис Галакси. По сходство на Пеле, Бекъм реши да посвети последните си години като експерт на играта в Щатите. Разбира се, против " непретенциозно " възнаграждение. Маркетинговата му мощност продължи да пораства. Съвсем скоро на пазара имаше скъпо долни дрехи с негово име, първокласен парфюм, марка уиски ( " Haig club " ), както и дизайнерска линия мъжки облекла. Тлъстите контракти постоянно бяха разписвани и от Виктория Бекъм, която също се ориентира към дизайнерството и вложенията.

В последните години светската двойка може да се похвали с по-висок стандарт на живот от кралското семейство. През 2015 списание People дефинира Дейвид Бекъм за най-сексапилния жив мъж. Все повече се ускори и ролята на звездата като модел за подражателство. Легендата пропагандира здравословния метод на живот и хранене, и насърчава децата да спортуват от ранна възраст. Често подарява съществени суми за щедрост.

 Снимка 354027
Източник:

Дългогодишният капитан на Англия разгласи формалното си отдръпване от футбола през 2013. По това време бе най-скъпоплатеният състезател.

Винаги щом приказваме за кариерата на Дейвид Бекъм ни наляга мощно носталгично възприятие към 90-те. Спомняме си за положителните остарели времена с страхопочитание.

Ако попитаме някой ерудиран господин какво значи " B7 " (транскрипция - " Бе седем " ), то той без да се замисля би дал отговор " бял квадрат - част от шахматната дъска ". Всеки китарист би го опровергал, защитавайки ревниво седмия акомпанимент на струнния инструмент. Пианистите също ще одобряват музикалния отговор. За молекулярните биолози " B7 " e периферен мембранен белтък. Телеманите виждат абревиатурата всекидневно. Това е наименованието на модел смарт тв приемници с висока резолюция.

 Снимка 354030
Източник:

Навярно се среща и в една дузина други сфери. Истината е, че в визиите на нас - децата на 90-те, B7 остава единствено и само редуциране от Бекъм с №7. Легендарната алена " седмица ". Когато да имаш истинска фланелка беше разкош и всяка бяла тениска, усърдно изписана с флумастер на гърба си, се носеше по цяло лято на игрището...

 Снимка 354013
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР