„Идеята на цялата тази кампания за БГ музиката изобщо не

...
„Идеята на цялата тази кампания за БГ музиката изобщо не
Коментари Харесай

Христо Петров: Естрадните певци са посланици на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкара България от ЕС

„ Идеята на цялата тази акция за БГ музиката въобще не е да се върти повече българска музика. Това е едно партийно мероприятие. Факт е, че към този момент трета седмица „ всичката Мара втасала “, а ние занимаваме хората с това някой да се демонстрира и да споделя по какъв начин той прави доста за българското и по какъв начин желае да го отбрани “, изясни той.

„ Слушах доста деликатно естрадните реализатори, които бяха в Комисията. Аз се държах и не преставам да се държа много почтително с тях. Изслушвах ги – нещо, което не видях в подмяна. Опитах се внимателно да им кажа няколко пъти, само че те очевидно не схващат, че те са част от акцията на едни търговци, които имат всички признаци на една съветска партия, която желае с съветски мръсни пари да изкарат България от Европейския съюз. И те са нейни посланици в тази акция “, добави Хазарта.

„ Нека естрадните артисти да не ме атакуват с това, че моята музика е цинична, тъй като съм склонен с това. Не рядко моите песни са такива, единствено че в никакъв случай не съм ходил да се апелирам да ги въртят наложително по БНР или по националните медии. Новите песни на въпросните реализатори от естрадата, освен това, че старите песни са в действителност златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на сътрудниците от „ Възраждане “ да слушат тези песни по няколко пъти “, сподели още националният представител.

По-рано този месец популяризирането на българската музика в публичните медии бе разисквано на съвещание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията „ Възраждане “ предлага законът да задължава БНР и Българска национална телевизия 50% от музиката в ефира им да е българска. След разгорещени разногласия, множеството от участниците в съвещанието на парламентарната комисия поддържаха законова наредба за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове. Тогава Ицо Хазарта съобщи, че избавителните квоти са за некадърници.

„ Всякакви ограничавания и квоти са нещо погрешно. Да гласуваме да има тласък за българския фолклор, тъй като той е същински и достоверен “, добави той.

Петров предложи да има тласък единствено за българския фолклор, тъй като е същински и достоверен. Това пък провокира реакция от естрадните реализатори и изключително от Здравко Желязков от дует „ Ритон “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР