Идеята на Франкофоли“ е синергията между френски и български изпълнители.

...
Идеята на Франкофоли“ е синергията между френски и български изпълнители.
Коментари Харесай

Спасова: Франкофоли е единственият международен фестивал, който ни представлява пред света

Идеята на " Франкофоли “ е синергията сред френски и български реализатори. Това сподели Христина Спасова – шеф на Международния фестивал " Франкофоли “, в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Фестивалът ще се организира 16 и 17 юни на Гребната база в Пловдив. Той се организира за 16-та поредна година. От 2025 до 2019 година фестивалът се постанова като единственият интернационален фестивал на България, който ни съставлява пред света. Той е част от огромната верига " Франкофоли “.  

От тази година той към този момент не се организира в Благоевград. " Новата кметска власт в Благоевград не припозна фестивала и ние трябваше да си намерим нов дом. Много благодарим на Община Пловдив, че ни приюти и че нашият нов дом ще бъде още по-привлекателна дестинация за всички туристи и фенове на фестивала “, сподели Христина Спасова.  

Българските музиканти, които ще вземат присъединяване във фестивала, са " Молец “ и Миро. Първата фестивална вечер публиката ще чуе Imany, LP, Helena Paparizou & Bon Entendeu, а втората – Gims, La Caravan Passe, Shouse & Gente de Zona, описа шефът на фестивала.  

Изпълнителите, пристигнали един път в страната ни, остават очаровани от нея и с желанието още веднъж да се върнат, добави Христина Спасова.  

Тя описа, че организацията на сходен фестивал е сложна, защото няма поддръжка от страна на страната. " Но това няма да ни откаже. Ще се борим да има културни планове и България да я има на картата на международните фестивали. Вярвам, че може да се построи една културна карта и да има една поредност, всички фестивали да си оказваме помощ и тази аудитория да я водим и възпитаваме “, сподели още шефът на " Франкофоли “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР