Идеята да използваме суровини и крайни продукти, които не влияят

...
Идеята да използваме суровини и крайни продукти, които не влияят
Коментари Харесай

Как се правят слънчеви очила от кафе

Идеята да използваме първични материали и крайни артикули, които не въздействат отрицателно на околната среда, става все по-актуална около тематиката за световното замърсяване и ограниченията, които би трябвало да се подхващат против него.

Един план доби известност в края на предходната година, появявайки се в платформата за финансиране на хрумвания Kickstarter. Украинецът Макс Гавриленко сътвори стартъпа Ochis - първата компания, предлагаща слънчеви очила, направени от изцяло естествени материали .
 Снимка 413931

Макс прекарва детството си в оптиката на татко си и от дребен навлиза в занаята. Тези 15 години чиракуване му дават нужните познания за това по какъв начин се вършат очила. С времето се ражда и концепцията за новото начинание - очила от екологичен материал.

Този материал в тази ситуация на Ochis е микс от ленeнo брашно, мляно кафе и биополимер въз основата на зеленчуково олио, който играе ролята на лепило - много надалеч от цялата пластмаса, която се употребява за всеобщата изработка на обичайните рамки. Тази смяна пък води до редица позитиви.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от OchisCoffee (@ochiscoffee) на Фев 8, 2019 в 5:05 PST

Рамките, направени от екологичния материал, са изцяло биоразградими за 10 години , в случай че попаднат във вода или почва. За изработката им са нужни 39 интервенции, които се правят напълно ръчно за към седем дни.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от ReThink (@rethinkua) на Окт 30, 2018 в 7:07 PDT

Рамката е мека, по-лека от пластмасовите, огъва се, без да се чупи и се наглася по формата на лицето ни. Освен това, има прелестен мирис на кафе , което е страхотна екстра за всички почитатели на кофеиновата напитка.

Производителят подсигурява, че ще устоят най-малко пет години. Можем да избираме сред пет форми рамки, измежду които да намерим подобаващата за нас. Стъклата са с поляризация, UV филтър и покритие против надраскване. Предлагат се в четири цвята.
 Как да избираме слънчеви очила
Как да избираме слънчеви очила

Защитата на първо място

Ако концепцията ни харесва - имаме добра вест. Доставките тъкмо стартират и можем да си купим чифт еко очила за 69 $ .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР