Идеална е за важни дати като рождени дни и годишнини,

...
Идеална е за важни дати като рождени дни и годишнини,
Коментари Харесай

Сметанова торта с марципан

Идеална е за значими дати като рождени дни и годишнини, тъй като е обичана както на възрастни, по този начин и на деца.

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 4 бр.
● захар - 100 г
● ванилова захар - 1 бр. бурбонска
● брашно - 100 г
● желатин - 75 г
● бакпулвер - 1 ч.л.
● коняк - 50 мл

Част I


● сладкарска сметана - 500 мл
● шоколад - 100 г млечен
● нуга крем - 150 г
● черен шоколад - 50 г (70% какао)

Част II


● сладкарска сметана - 150 мл
● бял шоколад - 100 г
● шамфъстък - 50 г, надробен
● шамфъстък - 25 г, нарязани

Част III


● марципан - 150 г
● пудра захар - 50 г
● черен шоколад - 50 г (70% какао)

За заряд


● сладкарска сметана - 200 мл

Начин на подготвяне

Една невероятна сметанова торта, която ще помните дълго!

Разбийте яйцата и отделете белтъците и жълтъците, след което ги сложете в обособени купи. Добавете захарта и ваниловата захар в купата с белтъците.

Вземете миксер и разбъркайте белтъците със захарта до твърди връхчета, след което продължете да разбивате, като добавяте жълтъците един по един на шпации от към тридесет секунди.

Вземете решето и закрепете друга купа, след което пресейте брашното в нея със решето. Леко прибавете брашното към яйчената примес и продължете да разбивате с миксер, а когато сте подготвени с брашното, прибавете бакпулвера и желатина. Когато приключите със сухите съставки, прибавете коняка и разбъркайте.

Загрейте фурната, сложете сместа в тава и печете тридесет минути на 180 градуса. Извадете блата от фурната и по-късно от тавата за печене. Покрийте с забрадка и изчакайте да изстине. Когато блатът за торта изстине, я разделете на три елементи.

Когато сме подготвили блатовете, подготвяме плънката за тортата.

Сложете тенджерата на котлона, след което прибавете сладката сметана. Когато сладката сметана се загрее, прибавете нарязания шоколад, по-късно прибавете нуга крема.

Бъркайте непрестанно в тенджерата, до момента в който сместа стане хомогенна. Свалете тенджерата от котлона, изсипете сместа в купа и изчакайте да изстине. Когато изстине, вземете блендер и разбийте, до момента в който стане твърда бита сметана. Настържете черния шоколад, прибавете го към плънката и разбъркайте с шпатула.

Правим идващия заряд по следния метод. Сложете сладката сметана в тенджерата, с цел да се затопли, след което прибавете нарязания бял шоколад. Разбъркайте до еднородност. Изсипете сместа в купа и изчакайте да изстине. Вземете миксер и разбийте твърдата бита сметана, по-късно прибавете шамфъстъка и разбъркайте всичко с шпатула.

Върху първия блат сложете заряд с шамфъстък и намажете отмерено. Добавете още един блат и намажете с пълнежа от нуга. Отгоре сложете третия блат.

В купа сложете марципана, пудрата захар и разтопения шоколад, разбъркайте всичко и намажете третия блат.

Разбийте сладката сметана и намажете цялата домашна торта на доста фино. Поставете в хладилника да престои една нощ и Сметанова торта с марципан.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР