Идеалите за красота варират от държава до държава. Привлекателността е

...
Идеалите за красота варират от държава до държава. Привлекателността е
Коментари Харесай

Любопитни неща, които се възприемат за секси в някои държави по света

Идеалите за хубост варират от страна до страна. Привлекателността е нещо субективно - това, което се харесва на едни може да е грозно за други. За благополучие, в някои страни по света точно физическите недостатъци могат да се окажат очарователни.

Например:

Япония – криви зъби

На запад белите и равни зъби са пример за красивата и привлекателна усмивка. В Япония е таман противоположното. Тук на мода са така наречен „ яеба “ или криви зъби. Смята се, че хората са по-чаровни, в случай че имат тази характерност. Някои салони даже продават изкуствени криви зъби, които костват по 400 $.

Западна Африка, Нова Гвинея – белези

Жителите на Нова Гвинея и няколко други страни в Африка към момента декорират телата си с разнообразни „ артистични “ белези. Мъжете нормално ги получават по време на специфична посвещаваща гала, до момента в който за дамите тези „ татуировки “ се възприемат за индикация за огромна хубост.

Южна Корея – лице с формата на сърце

В Южна Корея пластичната хирургия е широкоразпространена. Тук тя се възприема за нещо обикновено. Като главен белег за хубост се възприема лицето с формата на сърце. За да го получат, доста корейци са склонни да изтърпят редица сложни интервенции. Някои от тях са свързани със строшаване на костите в челюстта на три места, премахване на централната и слепването на останалите две, с цел да се оформи по заострена брадичка. След това ъглите на брадичката се заоблят. Дълго време човек не може да яде твърда храна след сходна операция.

Китай, Тайланд – бледа кожа

В доста региони на Азия бялата кожа е издигната в фетиш. Индустрията, предлагаща смазки за избелване има милиарди долари оборот, макар че доста от продуктите са свързани със здравословни проблеми като нарушена функционалност на бъбреците и други

Народът фула – високо чело

Най-важната характерност за една жена от народа фула – племе от Африка - е високото чело. Ето за какво някои дами отстраняват елементи от косата си, с цел да основат илюзията за сходно нещо.
Подобен бит се е следил и в средновековна Европа, когато дамите са премахвали близо половината от косата си.

Таджикистан – една вежда

В някои райони на Таджикистан пример за женската хубост е две вежди, сляти в една. Ако това не се е случило по натурален път, доста дами нанасят грим сред пространството, с цел да ги съединят.
Местните хора са уверени, че слетите вежди са индикация, че индивидът ще води добър живот.

?
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР