Идеал стандарт - Видима произвежда санитарна арматура и керамика, има

...
Идеал стандарт - Видима произвежда санитарна арматура и керамика, има
Коментари Харесай

Севлиевският завод "Идеал стандарт - Видима" може да стане германски

" Идеал стандарт - Видима " създава санитарна арматура и керамика, има доходи 435 млн. лева за 2018 година и 3250 чиновници в Севлиево

© Цветелина Белутова Една от огромните индустриални компании в България - севлиевският производител на санитарна арматура и керамика " Идеал стандарт - Видима ", може от американска да стане немска благосъстоятелност. Потенциалният покупател е фамилната компания Villeroy & Boch, а договарянията се водят за основаната в Белгия група Ideal Standard, която се има от американски фонд. Разговорите са на доста ранен стадий, като обвързващо решение за договорка към момента не е взето. Това стана ясно от известие на Villeroy&Boch по отношение на изявления в немските медии. По-късно през днешния ден се чака коментар и от Ideal Standard.

" Във връзка с медийни спекулации Villeroy&Boch оповестява, че сега обмисля придобиване на групата Ideal Standard. Процесът обаче е към момента на ранен стадий, а управителните органи на компанията не са взели обвързващо решение за вероятно придобиване, нито за съответни стопански параметри ", показва немската компания в формалната си позиция. Оттам прибавят още, че естествено е допустимо Villeroy&Boch да се откаже от плана или по други аргументи придобиването да не се случи.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Идеал стандарт - Видима " е измежду огромните компании в бранша на машините и оборудването в България с оборот 435 млн. лева за 2018 година и 3250 чиновници в Севлиево. Тя беше основана през 1992 година като взаимно сдружение сред " Видима " и American Standard. През 2007 година компанията стана благосъстоятелност на фонд на Bain Capital, а от 2014 година в нея влезе още един огромен американски вложител - Anchorage Capital. Преди година Anchorage изкупи каузи на Bain. Самата група е основана в Белгия и има 18 завода в 9 страни.

Германската Villeroy&Boch е фамилна компания, основана през 1748 година Тя е един от най-големите производители на премиум керамика в света с оборот 853 млн. евро за 2018 година Компанията има 14 завода и 7500 чиновници, а продуктите й се продават в 125 страни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР