И в тези предизвикателни времена ИТ секторът продължава да расте

...
И в тези предизвикателни времена ИТ секторът продължава да расте
Коментари Харесай

КЗК анализира продажбата на ИТ фирмата „Мусала Софт“

И в тези предизвикателни времена ИТ секторът продължава да пораства и да усилва продажбите. А и главните играчи остават оптимисти за капацитета на промишлеността в дълготраен проект.

Така че няма нищо необичайно във обстоятелството, че чешката „ Арикома Груп Интернешънъл “ АБ е уведомила Комисията за защита на конкуренцията, че желае да реализира централизация чрез придобиване на директен едноличен надзор върху българската ИТ компания „ Мусала Софт “ АД.

Сделката, подписана от притежателите на „ Мусала Софт “ и ARICOMA Group при започване на август, е за продажба на 100% дял от компанията. Фирмата покупател е част от групата KKCG, която е благосъстоятелност на Карел Комарек, един от най-успешните чешки бизнесмени. ARICOMA Group е бързо разрастващ се европейски снабдител на ИТ услуги NextGen. Тази инвестиция е друга основна стъпка в стратегическото развиване на ARICOMA. Като част от договорката, мениджърският екип на " Мусала Софт " ще остане на борда в дълготраен проект и ще взе участие интензивно в построяването на бъдещето на ARICOMA. Продажбата предстои на утвърждение от съответните антимонополни служби и се чака да завърши през четвъртото тримесечие на тази година.

Двете компании правят търговски действия свързани с ИТ услуги, които включват сложни инженерингови решения, ИТ архитектурен дизайн, инфраструктура и облачни услуги, киберсигурност, внедряване на приложения за стопанско ръководство, създаване на софтуерни решения, аутсорсинг и ИТ консултантски услуги.
Според уведомлението от купувача, не се чака интервенцията да окаже влияние върху продуктово-географски пазари в страната, само че би могла да окаже несъществено влияние на пазара на ИТ услуги в границите на Европейската икономическо пространство /включва страните от Европейски Съюз плюс страните от Европейската асоциация за свободна търговия - Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, без Швейцария/. По-специално става въпрос за неговите сегменти: създаване и интеграция на програмен продукт, поддръжка на програмен продукт, ИТ съвещания и систематична интеграция.
Купувачът „ Арикома Груп Интернешънъл “ желае от Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка от надзорния орган прецизираха, че всяко трето заинтригувано лице
може да показа информация или да изрази своето документално мнение по отношение на договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната.
От регулатора оповестиха, че известието е направено от уведомителя, само че Комисия за защита на конкуренцията си резервира правото да се произнесе с дефинитивно решение след осъществяването на цялостна оценка на нотифицираната договорка.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР