И в област Добрич се въвеждат по-строги мерки срещу разпространението

...
И в област Добрич се въвеждат по-строги мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

Учениците от 5. до 12. клас в Добрич ще учат дистанционно

И в област Добрич се вкарват по-строги ограничения против разпространяването на COVID-19.

Учениците от пети до 12-ти клас минават на отдалечено образование от понеделник, реши Областният координационен щаб на свое съвещание през днешния ден.

Заедно с това се преустановяват всички групови извънкласни действия и занимания по ползи, в това число екскурзиите. Само учениците от първи до четвърти клас остават с присъствено образование и имат опция да посещават занималня.

20 учители и 9 възпитаници са болни за последните 10 дни от COVID-19. Под карантина са 300 души, главно възпитаници, преподаватели и личен състав от детски и образователни заведения. В изолираност са още чиновниците на обществения патронаж в Тервел, 10 души от правосъдната система, служители на реда и пет медицински лица.

Забраняват се свижданията и визитите в лечебните заведения. На този стадий няма да се преустановяват плановите интервенции в лечебните заведения в Добрич и Балчик, където има разкрити Коронавирус отделения, само че ситуацията ще се следи непрестанно и в случай че се наложи, ще бъдат спрени. В момента там е напълнен 70 на 100 от потенциала на отделенията за пациенти с ковид без затруднения, само че в интензивния Коронавирус бранш на добричката болница от 10 дни няма места. Новите тежки случаи ще се пренасочват във Варна.

Забраняват се визитите на външни лица в обществените домове и услуги. Взрив на инфектирани има в дома за хора с деменция в село Опанец, където 18 от потребителите и 5 души от личния състав са дали позитивни проби за COVID-19, само че всички са в положително положение.

Забраняват се всички всеобщи мероприятия на закрито. Семейните тържества се лимитират до 10 души. Във всички заведения се позволява единствено фонова музика, без осъществявания онлайн.

Посещенията във фитнесите, спортните и танцови зали ще става при непоколебим график при не повече от 30 % от потенциала на помещението.

Строг пропускателен режим и учестена стерилизация се вкарват в комерсиалните комплекси и магазини от огромните вериги.

На 12 март в среднощ влизат в действие по-строги ограничения и за всички жители на региона – маските са наложителни към този момент и при визити на пазари и борси навън.

352 случая на COVID-19 са регистрирани в Добричко за последните две седмици, като 19 души са умряли. Само през вчерашния ден жертвите на подлата болест са пет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР