И Турция, и Сирия имат нужда от помощ след опустошителните

...
И Турция, и Сирия имат нужда от помощ след опустошителните
Коментари Харесай

Как помага светът на Турция и Сирия след опустошителните земетресения?


И Турция, и Сирия имат потребност от помощ след опустошителните трусове от 6 февруари. Загиналите към този момент са над 10 000, а ранените – доста повече. Продължава под руините.

Европейският съюз активизира над 30 избавителни и медицински екипи от 19 страни, които оказват помощ в Турция. Изпратени са и 70 особено подготвени кучета. Част от интернационалната помощ доближава и до Сирия, само че достъпът е мощно стеснен поради развалените пътища.

в Турция беше изпратена, откакто Анкара задейства така наречен Механизъм за гражданска отбрана на Европейския съюз. Екипи на Китай и Съединените щати също дойдоха в Турция тази нощ.

Тайван изпрати втори екип от 90 спасители и две кучета. Помощ е изпратена и от Южна Корея. Сирийските управляващи обаче досега не са потърсили помощ от Евросъюза. Затова Брюксел заяви, че финансира филантропични организации, които организират интервенции по търсене и избавяне в страната.

Спасители са извадили отдолу под руините в Алепо повече от 90 души за един ден. 3000 здания са отчасти или изцяло разрушени. Шестима души от едно семейство бяха извадени живи от руините в сирийския град Идлиб.

Неправителствени организации в Сирия сигнализират, че обстановката там е пагубна. имат незабавна потребност от медикаменти. Необходим е също дизел, с цел да работят генераторите, защото няма ток.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР