И тази вечер протестиращи почитат паметта на загиналото на пешеходна

...
И тази вечер протестиращи почитат паметта на загиналото на пешеходна
Коментари Харесай

Сестрата на прегазеното момче в София: Трябва заедно да се борим с войната по пътищата, едно 15-годишно дете не успя да се пребори

И довечера протестиращи почитат паметта на починалото на пешеходна пътека 15-годишно момче в центъра на София. Те упорстват за заслужено правораздаване и по-строг надзор на пътя.

На митинга пред постройката на Министерство на вътрешните работи участва и сестрата на починалия Филип. Хората упорстват да се разгласи самоличността на дамата, която е пътувала с пияния мъж. " Аз съм сестрата на Филип и още веднъж съм тук през днешния ден, с цел да благодаря на хората, които са пристигнали тук, негови близки, другари, познати, даже и хора, които не го познават. Трябва да се борим дружно против тази несправедлива война по пътищата, тъй като едно 15-годишно дете не съумя да се пребори ", сподели пред Българска национална телевизия Ина Арсова. 

Присъстващите отдадоха респект с едноминутно безмълвие. Сред техните претенции са засилени инспекции за алкохол и опиати на водачите, упорстват за камери и пътни служители на реда на всички основни места. 

Ето какво разясниха част от присъстващите:

- Българи, спрете с вашия нрав - пием една ракия, пием две ракии и тръгваме с колата. Това е минало. Днес е той, на следващия ден може да е вашето дете, може да е вашата жена, може да е вашата щерка. Спрете!

- До момента, в който не осъзнаваме, че всяка улица е наш двор, че в този двор вървят нашите родственици, нашите деца, до този миг нищо няма да се промени 

Протестиращите чакат вътрешният министър Калин Стоянов да слезе на среща с тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР