И тази година връчването на приза Художник на годината ще

...
И тази година връчването на приза Художник на годината ще
Коментари Харесай

Кой ще стане художник на Бургас за 2022 година?

И тази година връчването на наградата „ Художник на годината ” ще се случи по време на откриването на обичайна никулденска галерия в Дружеството на бургаските художници. Над 50 създатели от цялата страна и техните творби, основани през тази година, са включени в красивата експозиция „ Никулден ”.

Събитието ще се организира на празничния 6 декември, от 13.30 часа, в Дружеството на художниците на „ Александровска ” 22. Сред номинираните за премията " Художник на годината " са Андрей Янев и Анна Михайлова.

Анна Михайлова е родена в Бургас. През 1996 година е приключила Националната художествена академия, факултет по изящни изкуства, компетентност стенна живопис, в класа на професор Тома Върбанов.

Участвала е в доста общи изложения, национални и интернационалните пленери. Творбите й са владеене на доста частни колекци и галерии в България, Германия, Франция, Канада и други.

Андрей Янев е роден през 1965 година в Бургас. Завършва НХА – компетентност стенна живопис. Специализира живописен гланц в Санкт Петербург, Русия.
Името му се свързва с голям брой изложения живопис в България и чужбина, с редица креативен национални и интернационалните планове, с влиятелни награди в региона на изкуството. Атон е една от главните тематики на неговото творчество, посредством която е различим както в България, по този начин и в разнообразни европейски страни, в Съединени американски щати и Китай.

*На фотографията - Георги Петков получаваприза " Художник на годината " - 2021
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР