На 27 май в Актовата зала на Националната Априловска гимназия

...
На 27 май в Актовата зала на Националната Априловска гимназия
Коментари Харесай

Представят новата книга на Милка Пурел „Разкази за малки и големи“ в Националната Априловска гимназия

На 27 май в Актовата зала на Националната Априловска гимназия в Габрово ще бъде показана новата книга на Милка Пурел „ Разкази за дребни и огромни “. Организатори на събитието са Националната Априловска гимназия, Комитет „ Памет габровска “ и Държавен списък – Габрово.

Събитието ще е с благотворителен темперамент и вместо цветя за създателя ще се събират средства за идеята „ Да помогнем на Поли “, която набира средства за рехабилитация и интервенция на Поли, която страда от детска церебрална парализа.

Милка Пурел е възпитател и краевед. Родена е на 23 октомври 1930 година в село Крамолин, Община Севлиево, Габровска област. Носител е на почетния знак на Община Габрово по случай своята 90-годишнина. Завършила е съветска лингвистика във Великотърновския университет и задочно - следдипломна подготовка в Институт „ А. С. Пушкин “ – Москва. Дългогодишен преподавател е, както и хоноруван учител в Технически университет – Габрово. Автор е на редица изявления и книги. Пурел е един от учредителите на Граждански комитет „ Памет габровска “.

/БТА/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР