Руски гражданин, чиято коса беше боядисана в някои от цветовете

...
Руски гражданин, чиято коса беше боядисана в някои от цветовете
Коментари Харесай

Руски съд осъди трансджендър, боядисал косата си подобно на украинското знаме

Руски жител, чиято коса беше боядисана в някои от цветовете на украинското знаме, беше санкциониран с 50 000 рубли (553 долара) от съда за " дискредитиране " на съветската войска, заяви в понеделник самостоятелното осведомително издание " Медиазона ".

Снимки на Станислав Нетесов, оповестени онлайн, демонстрират късо подстриганата коса на 25-годишния мъж, оцветена в блестящо синьо, зелено и жълто . Синьо и жълто са цветовете на украинското знаме.

Повече от 20 000 души са били арестувани за тяхната антивоенна позиция от началото на пълномащабното навлизане на Москва в Украйна през февруари 2022 година, като над 900 души са упрекнати в закононарушения.

Нетесов беше приет за отговорен в дискредитиране на въоръжените сили на 3 май, демонстрира онлайн известие на съда, макар че не се показва санкция.

Пред съда Нетесов отхвърли цветът на косата му да е израз на митинг, заявявайки, че не поддържа нито Украйна, нито съветската войска, заяви " Медиазона ". Той сподели, че е боядисвал косата си в ярки цветове от години.

Нетесов не беше открит за коментар.

Делото против московчанина стартира в края на април, когато той беше атакуван от незнайни, до момента в който се прибираше от работа късно през нощта.

Нападателите са откраднали мобилния му телефон и са му избили един зъб , сподели Нетесов пред съветската правозащитна група OVD-Info, която подкрепя тези, които са набелязани за опълчване на войната.

Когато отишъл в полицията да подаде сигнал, служителите на реда забелязали косата му и го обвинили в " дискредитация ", заяви " Медиазона ".

" Горепосочената образна агитация ясно показваше отрицателно отношение към въоръжените сили на Руската федерация ", се показва в полицейския отчет, представен от " Медиазона ".

Служителите връчиха на Нетесов и призовка да се яви в мобилизационната работа. Тогава той им разкрил, че е трансджендър мъж, след което те отменили призовката, споделя Медиазона.
 Руснак е наказан на 25 години за палеж на наборна работа
Руснак е наказан на 25 години за палеж на наборна работа

Той се е опитал да подпали военната работа с коктейл Молотов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР